Ohlasy 15. kolo

Gól je pro mě odměna i úleva, říká šťastný Martin Lang

Napínavé utkání až do samotného konce, to nabídl souboj mezi Plzní a Vítkovicemi. Vše načal již ve druhé minutě Martin Lang, který se konečně dočkal své první branky v letošní sezóně.

Dalo by se říci konečně, v patnáctém zápase se plzeňský útočník konečně střelecky dokázal prosadit. „Je to pro mě velká úleva. Měl jsem před sezónou nějaká očekávání, ta se ovšem neplnila. Nebyl jsem z toho v dobrém psychickém stavu, avšak každý den jsem se snažil na to příliš nemyslet. Chtěl jsem se posouvat v práci, kterou jsme dělali. V posledních zápasech už to bylo lepší a dnešní gól si myslím, že je za to odměna,“ říká Martin Lang.

Lang na startu sezóny vypomáhal i druholigovým Klatovům, tam se mu nicméně střelecky dařilo, ve dvou zápasech dal čtyři branky a dohromady posbíral šest bodů. Nadále mu tak věřili i plzeňští lodivodi. „Mrzelo mě to, že jsem se neprosazoval, protože trenéři věděli, že jsem schopen branky dávat a když mi to pořád nepadalo, tak pochopitelně z toho nikdo nebyl šťastný. O to větší je to radost, že se to dneska takhle povedlo,“ dodává plzeňský forvard.

V zápase proti Vítkovicím se dočkal již ve druhé minutě, když doklepl do prázdné brány nepovedenou ránu Houdka od modré čáry. Jak samotnou situaci viděl právě střelec branky? „Já jsem se nejprve smál na Sebastiána Maláta, protože na něho směřovala nahrávka před branku, ale puk promáchl. Poté se zaplaťpánbůh puk odrazil k Michalovi Houdkovi a já to měl již snadné,“ praví jednadvacetiletý útočník Škody.

Indiáni dokázali bodovat již popáté v řadě. „Nikdo nemá hrát prohry, zvlášť když jich je více. Byli jsme rádi, že jsme si z venkovních zápasů přivezli vítěznou šňůru, na kterou jsme chtěli navázat. Určitě nás mrzí ztráta jednoho bodu, zbytečně jsme si to ztížili, ale naštěstí jsme to zvládli a urvali alespoň ty dva body, za které jsme rádi. V těchto výkonech musíme nadále pokračovat.

Jak již byl to řečeno, zápas se nakonec rozhodl v prodloužení, kde Plzeň svého soupeře přechytračila. Dominik Pavlát dobrovolně opustil své brankoviště a Škodovka hrála v situaci čtyři na tři. „Myslím, že v minulosti se to jednou v Kladně stalo a také jim to vyšlo, takže ani já jsem neměl jiné očekávání, než že to vyjde a díky bohu se to povedlo, nezastírá radost.

Plzeň nyní čeká těžké utkání v Pardubicích, které momentálně kralují celé extralize, naposledy slavili na půdě mistrovského Třince. „Čeká nás další den v práci a když ji odvedeme pořádně, tak za to můžeme být dobře ohodnoceni. V zápase necháme všechno, věřím, že si nějaké body přivezeme,“ říká závěrem Martin Lang.