Ohlasy 3. kolo

Před námi je nadále spousta práce, je si vědom Kryštof Hrabík

Start do nové sezóny se Škodovce vůbec nepovedl. Po dvou prohrách Plzeň vyměnila trenéry, avšak ani pod vedením Petra Kořínka se Západočeši prvních bodů nedočkali. Pardubice zvítězily 4:1, jediný úspěšným střelcem modrobílého celku byl Kryštof Hrabík.

Plzni se úvod utkání nevydařil dle představ, po dvaceti minutách vedly Pardubice 1:0, domácí navíc v první třetině vyslali pouze jediný pokus na branku. „Řekl bych, že jsme měli od zápasu velké očekávání. Přišli noví trenéři, navíc dorazilo i hodně fanoušků. Tým je mladý, možná jsme byli v první třetině hodně přemotivovaní. Co jsme chtěli hrát, tak jsme vůbec nedodržovali. O přestávce bylo potřeba si něco vysvětlit, padla nějaká slova a myslím, že od druhé třetiny jsme se již zvedli,“ říká Kryštof Hrabík.

V poslední dvacetiminutovce chtěli indiáni se zápasem ještě něco udělat a na ledě to bylo vidět. Svého soka v této části hry přestřílela 17:1, avšak tlak přišel bohužel pozdě. „My se chceme prezentovat bruslivým hokejem, musíme jít naplno do každého střídání, střídačka navíc musí žít. Ten můj gól ve třetí třetině bylo přesně to, co jsme potřebovali. Jestli je něco, co si vzít z dnešního utkání, tak výkon v přesilovkách. Ty vypadaly slušně. Zítra se tu sejdeme a podíváme se na video. Před námi je nadále spousta práce,“ praví jediný úspěšný střelec v plzeňském mužstvu.

Petru Kořínkovi tak premiéra u plzeňského A týmu pořádně zhořkla. Jak vnímají výměnu trenérů samotní hráči? „Já bych to nechtěl moc komentoval. Přišla samozřejmě nová energie do týmu, pár věcí, co se týče systému, se změnilo, ale ve finále, na ledě jsme my hráči. Trenéři nám můžou pomoci, říct co a jak, ale poté je to na nás, zdali to budeme plnit či ne. Snaží se nás hlavně motivovat,“ dodává forward Škodovky.

Na dnešní utkání si našlo cestu 4390 diváků, bohužel po prohře 1:4 odcházeli smutní. „V první řadě bych chtěl fanoušků poděkovat, že přišli v takovém množství. Je to obrovská podpora, vnímáme je, hraje se úplně jinak, když jich tu je tolik. Chceme ty zápasy urvat už jen kvůli nim. Když budeme pokračovat tak, jak jsme odehráli posledních deset minut, tak věřím, že jsme na správné cestě, říká závěrem Kryštof Hrabík.



FOTO: Roman Turovský.