PLZ - PCE 1:4

PLZ - PCE 1:4 - Plzeň s Dynamem doma nebodovala poprvé po deseti letech

Indiáni se dnes poprvé pod vedením nového trenérského dua Kořínek - Bombic vydali do boje, na svém ledě přivítali pardubické Dynamo. To na západě Čech naplno bodovalo naposledy v plzeňské mistrovské sezóně.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

1:4
0:1, 0:2, 1:1

Branky a nahrávky: 53. Hrabík (Rekonen, Kaňák) – 9. Zohorna (Hyka, Radil), 26. Vála (Říčka, R. Kousal), 31. Zohorna (Vála, Hrádek), 59. Zohorna. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Vyšší tresty: Bitten - Kousal oba 5 min.

Rozhodčí: Horák, Hejduk – Zíka, Šimánek.

vyloučení
1:3
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
31:17
Zblokované střely
23:20
Hity
6:3
Vhazování
32:31
Diváci
4390

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Kaňák, Houdek, Baránek, Piskáček (A), Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl, Meyer – Hrabík, Suchý, Lang – A. Dvořák, Bitten, Sedlák.

HC Dynamo Pardubice

Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Bučko – Radil, Zohorna, Hyka – Říčka, R. Kousal, Cienciala – Paulovič, Poulíček, A. Musil – Koffer, Rohlík, Urban.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 59 16 3 13 81,25 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 0 0 0 -2 0
Samuel Bitten 0 0 0 -1 5
Ludwig Blomstrand 0 0 0 -1 0
Vojtěch Budík 0 0 0 -1 0
Adam Dvořák 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 1 0 1 -1 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -3 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Nicolai Meyer 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 -2 0
Aleksi Rekonen 0 1 1 -2 0
Zdeněk Sedlák 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -3 0
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 0 0 -2 2

komentář

Škoda bravurně zvládla oslabení v úvodu zápasu, aby poté sama ihned zahrozila. Rekonen vlétl do pásma a pořádně prověřil svou dělovkou Willa z levého kruhu. Poté skončila tečovaná rána Zámorského od modré těsně nad. Skóre tak přeci jenom otevřely Pardubice. Ihned po buly v obranném pásmu se dostal do sóla Tomáš Zohorna, který sice svižnou střelou orazítkoval levou tyč, leč puk se odrazil do zad Pavláta a skončil v síti. O rychlou odpověď se pokoušel Baránek z levého kruhu, muž s maskou Dynama zakročil lapačkou. Následně tvrdě vypálil od modré Zámorský, jenže těsně mimo.

Prostřední dějství odšpuntoval Rekonen, ještě se k zakončení dostal Baránek, Will odolal. Stejně jako vzápětí, když obdržel touš mezi kruhy Mertl. Vzápětí ještě z první pálil pár kroků za modrou Zámorský, leč znovu mimo. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Ondřej Vála si sjel od modré k levému kruhu. Jeho první pokus ještě domácí zablokovali, druhý ale skončil v pravém horním růžku. Rychlou odpověď chystal Schleiss, jenže protečoval na brankovišti těsně nad. A tak udeřili opět Východočeši. Autor druhého gólu vypálil od modré a dorážkou na brankovišti jeho dílo zkázy pro Škodu dokonal Tomáš Zohorna.

Poslední dějství nastartovala bitka mezi Bittenem a Kousalem, když se neodpískaný atak u mantinelu na Suchého jal plzeňský tvrďák potrestat. Gólově navíc mohl udeřit Mertl, kterého před Willa vyslal Blomstrand, leč pardubický gólman bekhendovou kličku a zakončení udržel mezi rukou a tělem. Následně domácí mačkali Dynamo při přesilové hře, nejlépe se jevila dělovka Rekonena z první z kruhu a následná dorážka Hrabíka. Ovšem domácím nebylo přáno, stejně jako když pumelice Blomstranda přes obránce skončila v lapačce. A tlak modrobílých pokračoval, Škoda vedla v této třetině na střely již 10:0, jenže Schleissův pokus z mezikruží skončil na betonu, rána Rekonena zase na ramenním chrániči. Obrovský tlak ukončil až Kryštof Hrabík, jenž vložil hůl do střílené přihrávky právě svého finského parťáka. Další smůla přišla v utkání pro Plzeň vzápětí, kdy Zámorský od modré málem rozpůlil břevno. Při hře bez brankáře navíc udal definitivní podobu výsledku Tomáš Zohorna, který tak zkompletoval hattrick.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Věděli jsme, že Pardubice mají velmi dobrý tým, připravovali jsme se na ně. V první třetině se nám povedla první dvě střídání, poté jsme byli ale mírně zakřiknutí, kluci možná byli hodně přemotivovaní, z čehož pramenily chyby. Bylo štěstím, že úvodní část skončila jen 0:1. Ve druhé třetině byl podobný obraz hry, jako v té první. Měli jsme tam zbytečné ztráty kotoučů, dali jsme soupeři svými chybami možnost skórovat. Třetí třetina byla hrozně těžká, nicméně z naší strany byla ta nejlepší. Hráči se zvedli, tlačili se do brány a snažili se více střílet. Podařilo se nám také skórovat, poté jsme měli i břevno, avšak už jsem to jen honili.“

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Zaslouženě jsme dnes vyhráli. První třetina byla z naší strany velice slušná. Jediné co můžu vytknout týmu je taková laxnost v koncovce, měli jsme se více tlačit do brány a využít ještě nějakou šanci, abychom dali více gólů. Druhá třetina byla asi nejlepší z naší strany, měli jsme dobrý pohyb, byli jsme úspěšní v napadání, navíc jsme se drželi ve třetině, kde jsme si vytvořili tlak. V poslední třetině jsme trochu zvolnili, měli jsme tam pár zbytečných ztrát, což se nám nakonec i vymstilo. V oslabení nás hodně podržel brankář Will, protože Plzeň se v početních výhodách dostala do tlaku. Celkově si myslím, že jsme měli zápas pod kontrolou.“