PCE - PLZ 7:2

PCE - PLZ 7:2 - Bodová šňůra skončila na ledě lídra

Indiáni dnes po třech výhrách a dvou nezdarech v nájezdech poprvé od polovina října vyšli v extralize bodově naprázdno, nad jejich síly byl lídr z Pardubic.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

7:2
3:1, 1:1, 3:0

Branky a nahrávky: 3. Radil (D. Musil), 13. Cienciala (Radil), 18. Koffer, 36. Bučko (R. Kousal, Radil), 52. Poulíček (Koffer, Paulovič), 53. Čerešňák (Matýs), 53. Urban (Rákos, Bučko) – 11. Hrabík (Kodýtek), 27. Kodýtek (Rekonen, Hrabík). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 7:2.

Rozhodčí: Hribik, Pilný – Kis, Lučan.

vyloučení
5:4
Využití
0:2
V Oslabení
0:0
střely na branku
30:21
Zblokované střely
8:19
Hity
12:16
Vhazování
38:28
Diváci
8538

HC Dynamo Pardubice

Frodl (Will) – D. Musil, Čerešňák (A), T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko – Cienciala, R. Kousal (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Říčka, A. Musil, Matýs – Rouha, Rákos, Urban.

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Hrabík – A. Dvořák, Mertl (A), Rekonen – Blomstrand, Malát, Lang – Suchý, Soukup, Bitten.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 30 7 23 76,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 0 0 0 -5 0
Samuel Bitten 0 0 0 -1 4
Ludwig Blomstrand 0 0 0 -1 0
Adam Dvořák 0 0 0 -3 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 2
Kryštof Hrabík 1 1 2 -2 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 1 1 2 -1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 -2 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -3 0
Aleksi Rekonen 0 2 2 -3 0
Jan Schleiss 0 0 0 -2 0
Marek Soukup 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 0 0 0 -2 0
Martin Vitaloš 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -5 0

komentář

Do utkání vstoupili lépe domácí. Již ve třetí minutě ztratil touš z pod kontroly Svoboda po střele Musila a dorážkou otevřel skóre Lukáš Radil. Škoda odpověděla v početní výhodě, když po ráně Rekonena z první z pravé strany dorážel nejprve Kodýtek, úspěšný byl ale až Kryštof Hrabík. Jenže gólová přestřelka pokračovala. Autor první branky Východočechů posunul z pravého rohu k bližší tyči na najíždějícího Davida Ciencialu, jenž z první vrátil svým barvám vedení. Navíc Dynamo brzy uteklo do trháku. Před Svobodou vznikla valná hromada, ze které se nakonec dokázal prosadit Patrik Poulíček.

V úvodu prostřední části předal v přečíslení dvou na jednoho Čerešňák na Ciencialu, proti němu se Svoboda stihl přemístit. To na druhé straně udeřilo. Rekonen oslovil zpoza branky před ní Petra Kodýtka, který touš uklidil k tyči. Následně se protáhl mezi beky do zakončení Paulovič, síť ale rozvlnil pouze z boku. Ujala se ovšem rána Martina Bučka, jenž si sjel od modré na pobídku Kousala.

Poslední dějství načal Adam Musil dělovkou z levého kruhu, Svoboda zakročil. Gólově se prosadil až Patrik Poulíček, který nejprve z mezikruží z první na Svobodu nevyzrál, vzápětí z otočky ale již zamířil přesně k levé tyči. Následně si Dynamo pro hosty nachystalo dvojité KO, když se během patnácti vteřin prosadili Peter Čerešňák a Tomáš Urban. Korigování měl ještě povedenou ranou na čepeli Zámorský, leč Frodl vyrazil ramenem. A poradil si rovněž se zakončujícím Blomstrandem z mezikruží. Již ve středu čeká na Plzeň další duel, na svém ledě bude hostit pražskou Spartu!

Foto: HC Dynamo Pardubice

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (HC Dynamo Pardubice): „Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. První a třetí třetina nám vyšla střelecky, byl dobrý důraz do branky a produktivita. Druhá třetina nebyla z naší strany taková, jakou bychom si představovali, ale díky těm dvěma třetinám jsme dnešní zápas uhráli. Začátek nebyl špatný, první třetinu jsme zvládli velmi dobře. Potom jsme polevili, soupeř cítil šanci a určitou část zápasu jsme byli pod tlakem. Ve třetí třetině se to zase zlepšilo z naší strany, dali jsme branky, hráči se uklidnili a zápas dovedli do vítězného konce.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Před zápasem jsme vyzývali tým k aktivitě, avšak první třetina z naší strany byla ustrašená. De facto jsme si dvě branky sami vstřelili takovým nedůrazem před brankou. Ve druhé třetině jsme se mírně zlepšili, dokázali jsme vstřelit kontaktní branku, avšak rozhodující faktor nakonec byla přesilová hra čtyři na tři, kde jsme měli šance srovnat, bohužel jsme je ale nevyužili. V poslední třetině jsme nadále doufali, ale propadli jsme v produktivitě. Pardubice hrály velmi dobře a v závěru jim to tam napadalo.“