Preview 16. kolo

Plzeň míří na led lídra z Pardubic!

Modrobílí završí tento hrací týden soubojem s dalším celkem bojujícím o pozici lídra - představí se v Pardubicích.


HC DYNAMO PARDUBICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

enteria arena, Pardubice
30. října 2022
16. kolo Tipsport extraligy

Jedenáct zápasů a více jak tři roky platilo, že ve vzájemných duelech vždy uspěli domácí. Tuto zažitou tradici Dynamo zpřetrhalo v posledním vzájemném souboji loňského ročníku extraligy, když vyhrálo v západočeské metropoli v prodloužení. A ještě lépe začalo letos, když ve třetím kole dobylo Plzeň 4:1.


Z tábora soupeře
Dynamo předloni po letech strádání vystrčilo růžky a zakončilo základní část sedmé. Vloni se již netajilo nejvyššími ambicemi, avšak postupovou čtyřku vůči Českým Budějovicím nevybojovalo. Muselo tak do předkola, které bez ztráty kytičky s Energií zvládlo. Jenže tím radost skončila, v dalším kole přišla jediná výhra právě v souboji s Motorem.

Letos je zatím umístění ještě lepší, Východočeši aktuálně drží pozici lídra! Navíc body sbírají doslova pravidelně, pouze jednou ze zápasu odcházeli s prázdnou - doma s Karlovými Vary. Aktuální je série pěti vítězství, naposledy 3:2 na ledě mistrovského Třince.

Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Lukáš Radil, který nastřílel šest branek a přidal jedenáct asistencí. V zádech má nejlepšího střelce týmu Tomáše Zohornu (9+6). Mezi třemi tyčemi odchytal mnohem více minut Roman Will s úspěšností zákroků téměř dvaadevadesát procent, Dominik Frodl je ovšem na hodnotě téměř 95.

Početní výhody Pardubic se pohybují co do využití ve středu startovního pelotonu, konkrétně osmé. Hra v oslabení je dokonce po Českých Budějovicích nejhorší. Průměrný počet rozdaných hitů za utkání je naopak třetí, počty zblokovaných střel jsou osmé.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
HC Vítkovice Ridera 3pp
(2:0, 0:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Lang (Houdek), 20. Kaňák (Blomstrand, Malát), 50. Malát (Mertl, Kaňák), 63. Zámorský (Kodýtek) – 36. Fridrich (Lakatoš, J. Stehlík), 38. Raskob (Dej, Lindberg), 53. Gewiese (Krieger, Bukarts).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Hrabík – A. Dvořák, Mertl (A), Rekonen – Blomstrand, Malát, Lang – Soukup, Suchý, Bitten.


HC Oceláři Třinec 2
HC Dynamo Pardubice 3
(1:0, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Dravecký (Buček), 45. J. Jeřábek (Martin Růžička, L. Hudáček) – 22. Říčka (T. Dvořák, O. Chabada), 31. Cienciala (Čerešňák, Říčka), 33. Cienciala (Radil, Košťálek).
HC Dynamo Pardubice: Frodl – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář, O. Chabada – Cienciala, R. Kousal, Radil – Paulovič, Poulíček, Koffer – Říčka, A. Musil, Matýs – Rouha, Rákos, Urban.