Ohlasy 16. kolo

Tahali jsme v zápase za kratší konec, uznává Petr Kodýtek

Plzeň bodovala pětkrát v řadě, ale dnes na východě Čech Škodovka tvrdě narazila. Před polovinou zápasu Petr Kodýtek snižoval na 2:3, avšak za plzeňské straně to byla poslední trefa, naopak Pardubice rozvlnily síť následně ještě čtyřikrát.

Lépe do utkání vstoupily Pardubice, hned zkraje zápasu udělala Škodovka chybu v útočném pásmu a domácí toho dokázali využít. „Prospali jsme začátek utkání, v prvních střídáních jsme udělali nějaké chyby a ve finále jsme jim první dvě branky sami darovali. Další zlomový bod byl ve druhé třetině, kdy jsme neproměnili přesilovou hru čtyři na tři, tam jsme mohli soupeře dotáhnout a zápas by byl zajímavější. Pardubice mají skvělý tým a my jsme posléze již tahali za kratší konec,“ hodnotí zápas Petr Kodýtek.

Ve třetí části se Plzeň tlačila za lepším výsledkem, avšak Dominik Frodl všechny plzeňské pokusy zachytil a domácí v poslední desetiminutovce rozhodli o své výhře. „Štve nás to hodně, sedm branek je moc. Kdyby zápas skončil například 4:2, tak dejme tomu, ale mně přišlo že v závěru jsme zcela vypli, Míru jsme v tom nechali a to se nedělá,“ dodává plzeňský útočník.

A jak si samotný hráč vysvětluje závěrečný kolaps, kdy indiáni během 81 vteřin inkasovali hned tři branky? „Jak jsem dostali pátý gól, tak mi přišlo, že jsme ztratili koncentraci. Zbývalo osm minut do konce a když jsem se na střídačce podíval na kluky, tak mi přišlo, že jsme už působili odevzdaně. Napadaly nám tam další dva góly, tohle jde za týmem, určitě ne za Mírou Svobodou,“ říká závěrem Petr Kodýtek.

FOTO: Roman Turovský.