PLZ - PCE 0:2

PLZ - PCE 0:2 - V souboji s lídrem střelecká převaha nestačila

Oslabení Západočeši po reprezentační pauze vyrazili vstříc dalšímu extraligovému souboji. Rvali se sice jako praví indiáni, lídra soutěže vysoko přestříleli, z celé řady šancí ovšem ani jednou neudeřili.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

0:2
0:1, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 5. Říčka (Cienciala, Hyka), 37. Říčka (Cienciala, Hyka). Průběh utkání: 0:0, 0:2.

Rozhodčí: Horák, Šindel – Zíka, Šimánek.

vyloučení
2:3
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
30:23
Zblokované střely
10:9
Hity
7:2
Vhazování
29:24
Diváci
3729

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Piskáček (C), Houdek, Kaňák, Kremláček – Holešinský, Kodýtek (A), Hrabík – Suchý, Mertl (A), Pour – A. Dvořák, Bitten, Rekonen – Dáňa, Soukup, Borák.

HC Dynamo Pardubice

Frodl (Will) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – R. Kousal (A), Zohorna (A), Radil – Říčka, Cienciala, Hyka – T. Zeman, A. Musil, Vondráček – Paulovič, Poulíček (C), Rouha.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 58 25 2 23 92,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 0 0 0 -1 0
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 2
Kryštof Hrabík 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 2
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 -2 0
Petr Zámorský 0 0 0 -1 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil Mertl, jeho ránu z první v tísni z mezikruží Frodl vykopl betonem. To na druhé straně dostal v podobné palebné pozici dostatek času Robert Říčka a zamířil přesně k levé tyči nad beton. Po chvilce oslovil v přečíslení dvou na jednoho Kousal Radila, ovšem Svoboda parádním přesunem a lapačkou zakročil. Plzeňský gólman se činil i vzápětí, když všem na ledě i v oslabení pláchl Vondráček, leč neuspěl svižnou střelou. To muže s maskou už už překonal z osy kluziště Rekonen, avšak černý nesmysl zamířil do levé tyče. Neujalo se ani zakončení Holešinského, jenž se trhl na levé straně. Další šanci na vyrovnání nevyužil ani Zámorský, který z nařízeného trestného střílení po své krásné akci nepřekonal Frodla rychlou střelou. Třetinu plnou šancí završil Košťálek, který div nerozpůlil břevno.

Prostřední periodu odšpuntoval Hrabík, kterému předal z kruhu na kruh Holešinský, avšak minul. Domácí následně nevyužili početní výhodu v délce čtyř minut a naopak sami mohli udeřit v následném oslabení. Byl to opět Hrabík, kdo se dobře motal Pardubicím v rozehrávce, dostal se k puku u pravé tyče, Frodl ale zakročil. Brankově se tak prosadili opět hosté, když Cienciala oslovil z pravého na levý kruh Roberta Říčku, který z první nezaváhal. V závěru třetiny ještě všem na ledě pláchl Hyka, avšak minul zařízení.

Poslední periodu odstartoval Hrabík, který vystihl obranu soupeře, ale sám před Frodlem neuspěl zakončením mezi betony. Poté se strhla na brankovišti Pardubic velká valná hromada, ve které doráželi hned čtyři indiáni, avšak opět se modrobílí snížení nedočkali. Naopak definitivu mohl dodat svým barvám Zohorna, který se ocitl před Svobodou, jenže bekhendem přestřelil. V závěru zkusili domácí hru bez gólmana, ta ale zapříčinila již jen tyčku plzeňské svatyně po vyhození přes celé kluziště. Před Vánoci se ještě Plzeň představí na Spartě, mezi svátky pak doma přivítá v derby Karlovy Vary a v posledním zápase roku 2022 zase brněnskou Kometu.


Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Věděli jsme, že Pardubice je velice silný tým, o reprezentační přestávce jsme se na ně připravovali. Chtěli jsme mít dobrý vstup do utkání, toužili jsme dát první branku, avšak to se nám nepovedlo. Šance jsme ale měli. Škoda, že jsme nevyužili trestné střílení. Ve druhé třetině rozhodlo, že jsme neproměnili dlouhou přesilovou hru, hráli jsme celkově šest minut v početní výhodě. Poté se hra začala více převážet na hostující stranu. Ve třetí třetině jsme to ještě zkoušeli, opět jsme měli šance, bohužel gól se nám vstřelit nepovedlo. Můžeme jen pogratulovat soupeři.“

Marek Zadina (HC Dynamo Pardubice): „Věděli jsme, že Plzeň měla před pauzou dobrou sérii, kdy ze sedmi duelů hned šestkrát zvítězila. Byli jsme na ní ale dobře připravení, během reprezentační přestávky jsme navíc dobře potrénovali a dnes se to vyplatilo. Dobře jsme do zápasu vstoupili, dali jsme první gól, dostali jsme se do vedení, navíc Dominik Frodl zneškodnil trestné střílení, což byl důležitý moment v zápase. Předváděli jsme hru, kterou jsme chtěli. Taktéž jak domácí jsme měli v utkání plno šancí. Hráli jsme dobře v oslabení, což bylo klíčové. Škoda, že se nám nepovedlo využít nějakou přesilovou hru. Víme, že se v Plzni nevyhrává lehce, za tři body jsme moc rádi.“