Ohlasy 29. kolo

Všichni nechali na ledě všechno a zaslouží si pochvalu, říká Petr Zámorský

Po reprezentační přestávce znovu vyjeli na led plzeňští indiáni. V okleštěné sestavě hostili Pardubice, které před zápasem držely druhé místo v tabulce. Plzeň se značila, měla šance, recept na Dominika Frodla avšak nenašla. Neuspěl ani z nařízeného trestného střílení Petr Zámorský.

V minulém týdnu proběhla reprezentační přestávka, plzeňský obránce nechyběl ve výběru Kariho Jalonena. Zámorský odehrál utkání ve Finsku i následně dvojzápas ve Švýcarsku. „Cestování bylo dost, ale dneska se mi hrálo skvěle. Brusle mi jezdily, takže v tom bych neviděl problémy. Fyzicky jsem navíc cítil hodně dobře. Mně osobně moc nesedí pauzy, pro mě je vždy lepší, když můžu hrát. Cítím se dobře, přestože jsem v minulém týdnu hrál ve čtvrtek, v sobotu, v neděli a dneska zase. Už mám nějaký věk, avšak pořád jsem mladý. Raději hraji zápas, než trénuji,“ praví Petr Zámorský.

Plzeň dnes na východočeský celek nestačila, kde viděl hlavní příčinu právě bek indiánů? „V první třetině se nám nepovedlo proměnit samostatný nájezd, poté jsme hráli dlouhou přesilovou hru a přestože ve třetí periodě jsme šance měli, gól jsme nedali. Je to škoda.“ Zmíněný nájezd jel právě Zámorský. „Jasná moje chyba. Hlásil jsem se na něj, protože jsem si věřil. Hned jsem říkal trenérům, že chci jet. Mohlo to být 1:1 a zápas by pak vypadal zcela jinak,“ mrzí ho.

A jak viděl celkově střetnutí proti Pardubicím? Ani ve třetím vzájemném měření Škoda nevybojovala jediný bod. „V zápase byla vidět zkušenost Pardubic, vždy si počkaly na správný moment. Nicméně i my jsme odehráli velice slušný zápas na to, v jakém jsme byli složení. Všichni kluci nechali na ledě všechno a zaslouží si pochvalu,“ říká hráč s číslem dvacet na zádech.

Škodovce se dnes nedařily ani početní výhody. „Zítra se na to musíme podívat na videu a celé to rozebrat. Přesilovými hrami si musíme v zápase pomoct. Dneska to tak bohužel nebylo, takže možná i proto jsme žádný bod neurvali. Do dalšího zápasu na tom musíme zapracovat.

Za dva dny čeká Plzeň poslední zápas před Vánoci, jejich cesta míří na led pražské Sparty. „Myslím, že když předvedeme stejně bojovný výkon jako dneska, tak nevidím důvod, proč bychom si domů neodvezli nějaké body. Poslední zápas před Vánoci, moc se na to těším,“ říká závěrem Petr Zámorský.