Preview 29. kolo

Poslední domácí duel před Vánoci! Do Plzně míří Dynamo

Indiáni mají před sebou po reprezentační pauze hned velmi těžký úkol, na svém ledě přivítají o čelo bojující Pardubice.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC DYNAMO PARDUBICE

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
20. prosince 2022
29. kolo Tipsport extraligy

Jedenáct utkání a více jak tři roky platilo, že ve vzájemných duelech vždy uspěli domácí. Tuto zažitou tradici Dynamo zpřetrhalo v posledním vzájemném souboji loňského ročníku extraligy, když vyhrálo v západočeské metropoli v prodloužení. A ještě lépe začalo letos, když ve třetím kole dobylo Plzeň 4:1. Škoda tratila i v odvetě, když Východočeši zlomili duel třemi góly v závěru a nakonec uspěli 7:2. Jak si oba soupeři povedou nyní?

Z tábora soupeře
Dynamo předloni po letech strádání vystrčilo růžky a zakončilo základní část sedmé. Vloni se již netajilo nejvyššími ambicemi, avšak postupovou čtyřku vůči Českým Budějovicím nevybojovalo. Muselo tak do předkola, které bez ztráty kytičky s Energií zvládlo. Jenže tím radost skončila, v dalším kole přišla jediná výhra právě v souboji s Motorem.

Letos si jdou Východočeši tvrdě za svým cílem, po velkém letním posilování prakticky od začátku soutěže drží pozici lídra. Nyní jsou sice o bod druzí za Vítkovicemi, avšak mají utkání k dobru. Východočeši do extraligy vlétli jako velká voda, v úvodních třiadvaceti zápasech nebodovali pouze jednou - doma s Karlovými Vary. Závěr této šňůry navíc okořenilo třináct vítězství v řadě. Jenže na tu navázaly poslední čtyři kola, ve kterých Dynamo doma bez bodu podlehlo Liberci i Třinci, s prázdnou se vrátilo z derby v Hradci Králové a pouze jednou uspělo - fotbalově 1:0 s Litvínovem.

Nejproduktivnějším hráčem Pardubic je Lukáš Radil, který nastřílel deset branek a přidal sedmnáct asistencí. V zádech má nejlepšího střelce týmu Tomáše Zohornu (12+14), třetím do party je Robert Kousal s bilancí 7+15. Mezi třemi tyčemi odchytal mnohem více minut Roman Will s úspěšností zákroků téměř třiadevadesát procent, Dominik Frodl je ovšem na hodnotě přes 94.

Početní výhody Východočechů jsou v celé soutěži sedmé nejúspěšnější, hra v oslabení je dokonce až jedenáctá. Suma posbíraných trestných minut je šestá nejvyšší, rozdaných hitů třetí a zblokovaných střel šestá.



Výsledky posledních zápasů
HC Vítkovice Ridera 3
HC Škoda Plzeň 2sn
(0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 44. Krieger (Mueller, Fridrich), 48. Marosz (Lakatoš), rozh. náj. Mueller – 40. Schleiss (Kodýtek, Hrabík), 46. Pour (Kodýtek, Suchý).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – Baránek, Zámorský, Budík, Piskáček (A), Houdek, Kaňák, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Pour – Lang, Mertl (A), Rekonen – Dvořák, Bitten, Adamec.


HC Dynamo Pardubice 0
HC Oceláři Třinec 3
(0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Hrňa (Haas), 58. M. Růžička, 59. M. Doudera.
HC Dynamo Pardubice: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Bučko, Hrádek, Chabada – Říčka, Zohorna, Hyka – Cienciala, R. Kousal, Radil – Lichtag, A. Musil, Vondráček – Paulovič, Poulíček, Matýs.