PCE - PLZ 4:3

PCE - PLZ 4:3 - Plzeň bojovala, na Pardubice ale nevyzrála ani počtvrté

Trilogii venkovních zápasů zakončili plzeňští indiáni na ledě vedoucího celku tabulky Dynama Pardubice. Duelu předcházel slavnostní úvod, pod strop arény byl vyvěšen dres pardubické ikony - Petra Sýkory.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

4:3
1:2, 3:0, 0:1

Branky a nahrávky: 5. T. Zeman (Poulíček, D. Musil), 35. Vondráček (A. Musil), 38. Cienciala (Hyka, J. Kolář), 39. Košťálek (T. Dvořák, Zohorna) – 8. Baránek (Schleiss), 10. Schleiss (Suchý), 56. Holešinský (Kodýtek).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:2, 4:2, 4:3.

Rozhodčí: Pražák, Kika – Lederer, Ondráček.

vyloučení
2:2
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
31:30
Zblokované střely
13:8
Hity
9:4
Vhazování
29:26
Diváci
9867

HC Dynamo Pardubice

Will (Klouček) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, J. Kolář (A), Bučko, Chabada – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), T. Zeman – Mandát, A. Musil, Vondráček.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Svoboda) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Piskáček (A), Jiříček – Schleiss (C), Suchý, Pour – Holešinský, Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl (A), Malát – Bitten, Soukup, Adamec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 30 4 26 86,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Marek Baránek 1 0 1 0 2
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 0 0 0 1 0
Adrián Holešinský 1 0 1 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 2 0
Petr Kodýtek 0 1 1 0 2
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 1 1 2 -1 0
Jan Skok 0 0 0 -1 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 1 1 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -3 0

komentář

Dynamo do utkání vstoupilo velmi aktivně, již krátce po startu jeli domácí ve dvou proti jedinému plzeňskému obránci, Zohorna oslovil na druhé vlně Radila, toho ovšem Pavlát skvěle vychytal. O chvilku později Pardubice ale přece jen otevřely skóre dnešního zápasu. Plzeňský brankář tentokrát pouze vyrazil ránu od modré čáry a odražený kotouč si našel Tomáš Zeman, jenž pálil již do poodkryté klece. Západočeši ovšem přispěchali s rychlou odpovědí. Jan Schleiss zatáhl kotouč, následně na hraně brankoviště střílenou přihrávkou oslovil Marka Baránka, který pouze nastavil svou hůl a bylo srovnáno. V polovině první periody Škoda zápas dokonce překlopila na svou stranu. Filip Suchý od mantinelu vysunul do brejku Jana Schleisse a plzeňský kapitán tváří v tváři Willovi nezaváhal. Vyrovnání měl na hokejce posléze domácí Cienciala, střelou pod horní tyčku Pavláta ale nepřekvapil. Stejně tak si počkal gólman indiánů na zakončení Pauloviče. Po dvaceti minutách tak vedli Plzeňané nad vedoucím celkem tabulky o jeden gól.

Na startu druhého dějství hráli domácí premiérovou početní výhodu v utkání, avšak modrobílí dokázali všechny pokusy Dynama zastavit. Pardubice převzaly otěže utkání a na branku Plzně létala jedna střela za druhou, Dominik Pavlát ale chytal velice dobře. Po rychlé kombinaci se kotouč dostal až k Ciencialvi, jenž se projel až k brance indiánů, plzeňského brankáře nicméně rychlou střelou nepřekonal. Na druhé straně zahrozil Sebastián Malát, který se zmocnil kotouče, Will však puk reflexně vyrazil. Pět minut za polovinou zápasu se Východočeši dočkali vyrovnání. Adam Musil udržel pod tlakem kotouč, následně na levém křídle našel volného Tomáše Vondráčka, který to měl posléze již snadné. Ztracené vedení mohl hostům bleskově vrátit Aleksi Rekonen, který obral o kotouč Davida Musila, Will ale opět zasáhl. Naopak domácí mířili do černého. Tomáš Hyka se neunáhlil, z levého kruhu adresoval puk přes šíři pásma na Davida Ciencialu, který z voleje nasměroval puk do sítě. A to stále nebylo vše, o třicet vteřin později Dynamo udeřilo ještě jednou. Dvořák nabil na modré čáře Janu Košťálkovi, který ostrou ranou opět rozvlnil síť v plzeňské brance. Po dvou třetinách Škoda ztrácela dvě branky.

Poslední část odšpuntoval svou střelou Tomáš Mertl, jeho táhlou střelu zápěstím nicméně vyrazil Will do bezpečných vod. Nedlouho poté si Škodovka vyzkoušela poprvé v zápase přesilovou hru, avšak úspěšná z ní nebyla, rána Poura mezi tři tyče nezamířila. Neujal se ani pokus Petra Kodýtka, přestože domácí brankář měl před sebou zakrytý výhled. Na druhé straně zase hrozil z pravého kruhu Patrik Poulíček, avšak ani on nemířil přesně. Další rána Kodýtka Willovi nadělala velké problémy, puk pomalu již padal do branky, se štěstím ale brankář Dynama nakonec kotouč přece jen zachytil. Vzápětí jeli domácí ve dvou na jednoho, z pravého kruhu vystřelil Kousal, Pavlát se proti jeho ostré ráně ale bleskově přesunul. To na druhé straně Plzeňané vykřesali naději na zvrat v utkání. Kodýtkovu pobídku si před brankou zpracoval Adrián Holešinský, který záhy udělal brankáři kličku a bekhendem zasunul kotouč do prázdné brány. V samotném závěru si Škoda zahrála početní výhodu, kde měla velký tlak, neprosadila se ale ani při hře bez brankáře. Pardubice udržely těsný náskok, vyhrály 4:3.

FOTO: HC Dynamo Pardubice.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Dynamo Pardubice): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale pak jsme udělali chyby, po kterých nás soupeř v přečísleních potrestal. Před druhou třetinou jsme si řekli, co a jak. Začali jsme předvádět hokej, jaký bychom chtěli hrát. Výborných bylo posledních pět minut druhé třetiny, kdy jsme soupeře zatlačili. Z toho pramenily tři góly, které jsme dali. Musím ocenit, že jsme se za stavu 1:2 vrátili do zápasu a dobře sehráli i závěr třetí třetiny. I takové situace potřebujete v zápasech, aby si tým dokázal, že může hrát těžké rozhodující chvíle. Za to mužstvu děkuji.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Těžko se takové utkání hodnotí. I když jsme inkasovali první branku, tak úvodní třetina nebyla špatná, podařilo se nám stav otočit. Ve druhé třetině jsme paradoxně přežili oslabení, ale byly tam po nepovedeném střídání špatné tři minuty. Udělali jsme chyby a třikrát inkasovali. Věděli jsme, že to je o kontaktní brance, kterou se nám povedlo vstřelit, ale bohužel to bylo pozdě. Dnes jsme přesilové hry nesehráli dobře.“