Preview 42. kolo

Plzeň se představí na ledě lídra!

Venkovní trilogii završí indiáni ve velkém stylu, míří na válečnou stezku do prérií vedoucích Pardubic.

42. kolo ONLINE: PARDUBICE vs. PLZEŇ od 18:15!


HC DYNAMO PARDUBICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

enteria arena, Pardubice
26. ledna 2023
42. kolo Tipsport extraligy

Jedenáct zápasů a více jak tři roky platilo, že ve vzájemných duelech vždy uspěli domácí. Tuto zažitou tradici Dynamo zpřetrhalo v posledním vzájemném souboji loňského ročníku extraligy, když vyhrálo v západočeské metropoli v prodloužení. A ještě lépe začalo letos, když ve třetím kole dobylo Plzeň 4:1 a následně i 2:0. Před svými fanoušky uspělo navíc 7:2, Škoda tak čeká na úspěch ve vzájemných duelech již pět zápasů.


Z tábora soupeře
Dynamo předloni po letech strádání vystrčilo růžky a zakončilo základní část sedmé. Vloni se již netajilo nejvyššími ambicemi, avšak postupovou čtyřku vůči Českým Budějovicím nevybojovalo. Muselo tak do předkola, které bez ztráty kytičky s Energií zvládlo. Jenže tím radost skončila, v dalším kole přišla jediná výhra právě v souboji s Motorem.

Letos je zatím umístění ještě lepší, Východočeši aktuálně drží pozici lídra! V jednačtyřiceti duelech pouze pětkrát nebodovali a na druhé Vítkovice mají náskok devíti bodů. Naposledy navíc s čistým kontem uspěli v Třinci.

Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Lukáš Radil, který nastřílel jedenáct branek a přidal dvaadvacet asistencí. V zádech má nejlepšího střelce týmu Tomáše Zohornu (14+17). Mezi třemi tyčemi odchytal mnohem více minut Roman Will s úspěšností zákroků více než třiadevadesát procent, Dominik Frodl je ovšem na hodnotě téměř 95.

Početní výhody Pardubic se pohybují co do využití ve středu startovního pelotonu, konkrétně jsou šesté. Hra v oslabení je pátá. Suma posbíraných trestných minut sedmá, rozdaných hitů čtvrtá a stejně tak zblokovaných střel.


Výsledky posledních zápasů
HC Olomouc 3
HC Škoda Plzeň 2
(1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Knotek (Plášek ml., J. Káňa), 30. Mareš (Orsava), 41. Knotek (Nahodil, J. Káňa) – 23. Kvasnička (Mertl, Blomstrand), 57. Pour (Kodýtek).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Jiříček – Hrabík, Suchý, Pour – Schleiss, Kodýtek, Rekonen – Blomstrand, Mertl, Holešinský – Bitten, Malát, M. Lang.


HC Oceláři Třinec 0
HC Dynamo Pardubice 4
(0:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 28. A. Musil, 45. Štetka, 53. Hyka (L. Sedlák), 58. L. Sedlák.
HC Dynamo Pardubice: Will (Nečas) – Čerešňák, D. Musil, Bučko, T. Dvořák, Hrádek, J. Kolář (A), Koudelka – Hyka, L. Sedlák, Cienciala – Radil, Zohorna (A), Štetka – T. Zeman, Poulíček (C), Paulovič – Vondráček, A. Musil, Mandát.