Ohlasy 42. kolo

Pětiminutový výpadek nás zabil, říká Jan Schleiss

Plzeň do utkání proti lídru tabulky nevstoupila dobře, avšak ještě v první periodě Škoda dokázala skóre otočit. Na bodový zisk to nicméně nestačilo, ve druhé periodě Dynamo stav znovu otočilo a ve třetí dvacetiminutovce už stačili hosté utkání jen zkorigovat. Dva body si připsal kapitán Jan Schlesiss.

Škodovka letos Pardubicím třikrát podlehla, dnes také nezačala dobře, avšak po dvaceti minutách odcházela do kabin spokojenější. Nicméně zápas nakonec rozhodla koncovka prostřední periody, kde si domácí vzali zpět ztracené vedení. „Myslím, že jsme viděli vyrovnaný souboj, šance byly na obou stranách. Rozhodla pětiminutovka ve druhé třetině. Tam jsme nevyhodili kotouče ven z pásma, Pardubice z toho měly tlak, dokázaly vystřelit a za dvě a půl minutu nám daly tři góly. Těhle pět minut nás zabilo. Ve třetí třetině jsme již museli hru otevřít, dokázali jsme snížit, avšak pak jsme si nepomohli přesilovkou,“ říká Jan Schleiss.

Pardubice letos vévodí lize, nicméně indiáni s nimi svedli vyrovnanou partii a v závěru dokonce sahali po vyrovnání. „My máme respekt ke každému soupeři. Avšak v každém zápase máme pořád nějaké výpadky a ten nás dneska stál zápas. V závěru jsme měli vyrovnání na hokejkách, ale bohužel jsme to netrefili. Jak jsem říkal, rozhodl konec druhé třetiny. Kdybychom nedostali dva zbytečné góly, tak se s ním dalo dělat více,“ mrzí plzeňského kapitána.

Jan Schleiss v zápase oslavil dvě jubilea. Nejprve asistoval u branky Marka Baránka, což byla jeho stá asistence v nejvyšší soutěži. Poté sám skóroval, což byl zase jeho padesátý gól za modrobílé barvy. „Snažím se dávat co nejvíce branek, jsem za ta čísla rád, ale že bych to nějak hrotil, to zase ne. Dneska musím být naštvaný, já chci totiž vyhrát každé utkání. Všichni vidíme na týmu posun, ale nadále je co zlepšovat,“ dodává osmadvacetiletý útočník.

Plzeň sehrála tři zápasy na hřištích soupeřů, nyní se vrací zpět domů. V neděli od 17:20 vyzve Škodovka pražskou Spartu. „Těšíme se znovu před naše fanoušky. Máme před sebou Spartu, to bude důležité utkání. Určitě bude potřeba ho zvládnout, dobře se na ní připravíme,“ říká závěrem Jan Schleiss.

FOTO: HC Dynamo Pardubice.