Preview 9. kolo

Další hokejová neděle! Do Plzně přijede Mountfield

Modrobílí se představí po souboji v aréně Rytířů před svými fanoušky, do západočeské metropole míří Mountfield.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOUNTFIELD HK

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
9. října 2022
9. kolo Tipsport extraligy

Modrobílí vloni s Mountfieldem odehráli čtyři duely a začali dobře, na svém ledě uspěli 4:2. Jenže poté se již radovali pouze Východočeši, opanovali totiž všechna zbylá tři střetnutí. Nejprve 7:4, poté 3:2 a na závěr 6:1. Jak si oba soupeři povedou nyní?

Z tábora soupeře
Východočeši vloni základní část zvládli na výbornou, se čtyřbodovým náskokem na Třinec ji opanovali. Ovšem v play off přišlo velké vystřízlivění. Po vítězství 2:1 v úvodním duelu totiž následovaly čtyři výhry Mladé Boleslavi.

Letošní forma je ovšem horší, Mountfield se pohybuje ve druhé polovině startovního pelotonu s bilancí tří výher a čtyř porážek. Ovšem v paralelní Lize mistrů Hradec Králové jako jediný z českých týmů postoupil ze základní skupiny. Dvakrát skolil Grenoble, s Göteborgem se vždy radovali domácí a naposledy v tomto týdnu přišlo i cenné vítězství 7:3 v Berlíně.

V létě mužstvo opustili Filip Novotný, který zamířil do Mladé Boleslavi, Radim Šalda do Litvínova, Jakub Orsava do Olomouce, Ahti Oksanen do Švédska a v závěru září musel Českou republiku opustit i Nikita Ščerbak, protože mu vypršelo vízum.

Naopak tým posílil o Radovana Pavlíka z Brna, Marka Zachara z Liberce, Rivera Rymsha z Popradu, Jana Růžičku z kádru Bruslařů, Petra Moravce z WHL a Olivera Okuliara z Finska.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je plzeňský odchovanec Jakub Lev, který v sedmi utkáních zapsal šest asistencí. Dokonce bilanci bod na zápas měl Nikita Ščerbak (1+4). Třetím do party je Radek Smoleňák (1+4). Mezi třemi tyčemi se lépe vede Janu Růžičkovi s úspěšností zákroků přes dvaadevadesát procent, parťák Henri Kiviaho je lehce nad hodnotou devadesát.


Výsledky posledních zápasů
Rytíři Kladno 0
HC Škoda Plzeň 4
(0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Kodýtek (Budík), 36. Bitten (Houdek, Mi. Svoboda), 49. Blomstrand (Hrabík), 60. Adamec (Suchý, Mertl).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Budík, Zámorský, Kaňák, Houdek, Baránek, Kvasnička, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Blomstrand, Suchý, Hrabík – Lang, Mertl (A), Adamec – A. Dvořák, Bitten, Malát.


Eisbären Berlin 3
Mountfield HK 7
(1:0, 2:2, 0:5)

Branky a nahrávky: 20. Boychuk (Clark), 22. White (Fiore), 34. Boychuk (Mauer) – 28. Veselý (Lalancette, Kalina), 38. Smoleňák (Cingel), 47. Blain (Jergl, Klíma), 49. Blain, 53. Klíma (Jergl, Blain), 54. Cingel (Lev, Smoleňák), 60. Jergl (Okuliar).
Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Nedomlel, Blain (A), Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Veselý – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kevin Klíma, Jergl – Pavlík, Štohanzl, Pajer.