Ohlasy 9. kolo

V závěru už se to těžko dotahovalo, říká Sebastián Malát

Plzeň dokázala před dnešním utkáním bodovat čtyřikrát v řadě, na výhru z Kladna ovšem plzeňští hokejisté nenavázali. Nad jejich síly byl hradecký Mountfield. V závěru zadělal na drama Sebastián Malát, avšak při závěrečné power play Lev trefil plzeňskou opuštěnou klec.

Plzeň začala utkání dobře, po první třetině vedla zásluhou Petra Kodýtka, avšak v průběhu druhé periody Hradec zvládl utkání otočit. Škoda mohla opět srovnat, jenomže nabídnutou dvojnásobnou přesilovou hru, která trvala déle než minutu, indiáni nevyužili. „To byl klíčový moment zápasu. Mohli jsme vyrovnat na 2:2, uklidnit se, avšak nedali jsme. Zde se utkání rozhodlo,“ mrzí Sebastiana Maláta.

Plzeňané šli do závěrečného dějství s myšlenkou pokusit se utkání otočit, leč hned na startu přišel dvojnásobný trest hostů. „Na startu třetí třetiny nám dvakrát ujeli a dali góly. My jsme se následně tlačili, nahazovali jsme kotouče, šli jsme po nich, nicméně jsme vstřelili jen jeden gól,“ říká plzeňský útočník.

A právě branku na 2:4 vstřelil Malát. Jak viděl samotný střelec svůj zásah? „U mé branky jsme nejprve byli skvěle na puku v útočném pásmu, Ludwig Blomstrand mě skvěle našel, já jsem se jen snažil puk trefit z jedničky a naštěstí mně to tam padlo. Škoda, že nepřišel gól dříve, šance byly, v závěru už se to těžko dotahovalo,“ praví forvard Škody.

Indiáni dnes nemohli poskládat plné čtyři útočné formace. „Jan Schleiss a Ludwig Blomstrand střídali do dvou lajn, ti toho po dnešku myslím mají dost. Já jsem hrál ve čtvrté formaci se Sam Bittenem a vždy jeden z těch dvou tam šel s námi.

O další body se Plzeň popere na půdě mistrovského Třince, který rovněž nezažívá dobrý start do sezóny. Bude to těžké utkání, navíc nás čeká dlouhá cesta. Třinec se také trápí, my se na ně budeme od pondělí chystat a já doufám, že to zvládneme a odvezeme si domů tři body,“ hlásí závěrem Sebastián Malát.



FOTO: Marek Švamberg.