PLZ - MHK 2:5

PLZ - MHK 2:5 - Bodová série končí na štítu Mountfieldu

Indiáni rozčísli slunečné nedělní odpoledne dalším extraligovým zápasem, proti Mountfiledu chtěli protáhnout bodovou šňůru již na pět dílů.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

2:5
1:0, 0:2, 1:3

Branky a nahrávky: 12. Kodýtek (Rekonen, Budík), 55. Malát (Blomstrand) – 25. Okuliar (Kev. Klíma, Jergl), 31. Pajer (Štohanzl), 42. Lalancette (Veselý, Zachar), 43. R. Pavlík (McCormack), 60. Lev (Lalancette). Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5.

Rozhodčí: Jeřábek, Sýkora – Klouček, Komárek.

vyloučení
1:2
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
33:37
Zblokované střely
22:17
Hity
4:4
Vhazování
33:33
Diváci
3697

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Budík, Zámorský, Kaňák, Houdek, Kvasnička, Vitaloš, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Blomstrand, Suchý, Hrabík – Lang, Mertl (A), Adamec – Malát, Bitten.

Mountfield HK

J. Růžička (Kiviaho) – Kalina, Rymsha, McCormack, Jank, Čáp, Nedomlel – Zachar, Lalancette, Veselý – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 58 36 4 32 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -2 0
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 0 1 1 -1 0
Vojtěch Budík 0 1 1 2 0
Michal Houdek 0 0 0 -3 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 -2 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -3 0
Petr Kodýtek 1 0 1 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Martin Lang 0 0 0 -2 0
Sebastián Malát 1 0 1 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -3 0
Aleksi Rekonen 0 1 1 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 -1 0
Martin Vitaloš 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 1 2

komentář

V úvodu zápasu musela Škoda ustát oslabení, zvládla to ale s bravurou. Poté sama zahrozila, když Kodýtkovu jedovku z pravého kruhu ještě dorážel Schleiss. Následně se za záda hostující obrany dostal Rekonen, avšak mezírku mezi betony po kličce do bekhendu nenašel. Dotřetice to ale již domácím vyšlo. Petr Kodýtek si našel na ose hřiště Růžičkou vyrážené nahození Rekonana ze středního pásma a zavěsil. Před přestávkou se ještě po pravé straně utrhl Lang, avšak z kruhu vyšší vedení indiánů netrefil.

Prostřední dějství načal Oliver Okuliar, který obdržel od Klímy pas zpoza branky před a z první zavěsil. Asistent se po chvilce málem proměnil ve střelce, avšak jedovatý pokus z pravého kruhu přes obránce Svoboda zpacifikoval. Ujala se tak akce jako přes kopírák u prvního gólu Mountfiledu, jen se změnili aktéři - přihrávající Štohanzl a zakončující Lukáš Pajer. Těsně před přestávkou dostali indiáni výhodu dokonce dvou mužů v poli v délce více než minutu, avšak z osy hřiště a ani z pravého kruhu neudeřil z první Rekonen, z druhé strany zase Zámorský.

Poslední dějství odstartoval Christophe Lalancette, který objel branku, jal se rychle zakončovat a uspěl. Poté se všem na ledě trhl Radovan Pavlík, zvolil svižnou střelu a zamířil přesně mezi betony. Tam později zakončoval i Klíma osamocený u levé tyče, Svoboda zakročil. Naopak zasahovat nemusel Růžička, když si před něj sjel Sebastián Malát, jeho bekhend totiž zamířil mimo. Po chvilce ale již plzeňský odchovanec uspěl, když zprava zakončil pod víko příhru z levého kruhu. V závěru ještě domácí odvolali gólmana, avšak to potrestal pár vteřin před sirénou Jakub Lev. Indiáni tak po čtyřech zápasech vycházejí v utkání bodově naprázdno.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „První třetina byla z naší strany slušná, měli jsme pohyb a dostali jsme se i do vedení. Ve druhé třetině jsme měli pětiminutový výpadek, který soupeř potrestal. V závěru jsme měli přesilovou hru pět na tři, která trvala přes minutu, avšak nedokázali jsme ji využít a zde se utkání lámalo. Říká se, že když tým nepromění dvojnásobnou přesilovou hru, nemůže v zápase uspět a to platilo. Na startu třetí periody jsme inkasovali dva rychlé góly, hráči se poté snažili, avšak už jsme tahali za kratší konec. Gratulace soupeři.“

Petr Svoboda (Mountfield HK): „Nevím co říci k první třetině, měli jsme optický tlak, ale do šancí jsme se nedostávali. Prohráli jsme jí 0:1, poté jsme si k tomu něco řekli v kabině. Stává se nám to často, i v Berlíně, tam se nám to podařilo otočit, tak jsme doufali, že se nám to povede i tady. Ve druhé třetině bylo důležité, že jsme ubránili přesilovou hru soupeře. Navíc se nám povedlo vstřelit dva góly a překlopili jsme zápas na naší stranu. Ve třetí části jsme dvakrát z ničeho dali dvě branky, ale následně nevím proč, zcela jsme přestali hrát. V závěru byla Plzeň lepší, jsme hrozně rádi, že jsme dokázali urvat tři body.“