Ohlasy 8. kolo

Výsledek vypadá jednoznačně, ale určitě to tak nebylo, hodnotí Petr Kodýtek

Petr Kodýtek v loňské sezóně zaznamenal bilanci necelého půl bodu na utkání, letos ale atakuje celý bod. Další zapsal proti Rytířům, jeho trefa navíc byla nakonec vítězná. Dohromady od začátku soutěže zapsal malý - velký šikula bilanci již čtyř gólů a tří asistencí.


Petře, jak zhodnotit dnešní duel?
Byl to ubojovaný zápas. Výsledek vypadá jednoznačně, ale určitě to tak nebylo. Dodržovali jsme některé věci, které jsme si řekli před zápasem a to bylo strašně důležité. To, že nám to tam poté napadalo, je jedině dobře. Musíme ale dál pracovat, byla tam znovu spousta chyb. Ovšem i lepších věcí. Každopádně zlaté tři body.

Dá se říct, že vrací klid na hokejky?
Je to možné. Přeci jenom všechny góly padly z předbrankového prostoru, takže nic složitého, jednoduché věci. Možná to tak je, ale jak jsem říkal, byla tam i spousta nepřesných přihrávek, rozehrávek... Musíme tedy neustále makat a vše zlepšovat.

Jako tým ale jistě jdete nahoru...
To ano, i v kabině cítíme, že se zvedáme, sebevědomí jde nahoru. Doufám jen, že v tom budeme pokračovat, již v neděli nás čeká další velmi důležitý zápas. Je potřeba na to navázat a získat další tři body.

Vnímali jste, že Kladno mělo naopak velmi dobrý vstup do soutěže?
Samozřejmě, věděli jsme o tom. Hrají velmi dobrý hokej, porazili pár silných soupeřů, na rozdíl od nás dostartovali dobře. Snažili jsme se tak dnes do toho dát opět všechno, nic nepodcenit - žádný souboj či střelu. Kluci toho strašně zblokovali a Míra Svoboda byl v bráně neskutečný. Má velkou zásluhu na dnešním vítězství.

Víte, že jste se před dneškem propadli až na dno průběžné tabulky?
Abych pravdu řekl, já se na to moc nedívám. Maximálně, když se to někde napíše a vylítne to na mě na internetu. Ale jinak se na to snažím moc nedívat. Když to tak řeknu, je stále začátek sezóny. Všechny duely jsou strašně vyrovnané, záleží na každém bodu.

Petře, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!


Foto: Marek Švamberg