KLA - PLZ 0:4

KLA - PLZ 0:4 - Deset! Indiáni proti Rytířům zaokrouhlili počet vítězství v řadě!

Modrobílí se dnes potřetí v řadě postavili modrobílému celku a začali dobře, do vedení je poslal již ve třetí minutě Kodýtek.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň

0:4
0:1, 0:1, 0:2

Branky a nahrávky: 3. Kodýtek (Budík), 36. Bitten (Houdek, Mi. Svoboda), 49. Blomstrand (Hrabík), 60. Adamec (Suchý, Mertl). Průběh utkání: 0:0, 0:4.

Rozhodčí: Hribik, Horák – Komárek, Ondráček

vyloučení
2:3
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
27:15
Zblokované střely
16:10
Hity
10:14
Vhazování
23:28
Diváci
4073

Rytíři Kladno

Bow (Brízgala) – Slováček, Dotchin (A), Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka, Kehar – Procházka, Plekanec (C), Kubík – Melka, Klepiš, Brodecki – Beran, Zikmund (A), Filip – Bláha, Indrák, Machač.

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Budík, Zámorský, Kaňák, Houdek, Baránek, Kvasnička, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Blomstrand, Suchý, Hrabík – Lang, Mertl (A), Adamec – A. Dvořák, Bitten, Malát.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 27 0 27 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 0 1 2 0
Marek Baránek 0 0 0 0 0
Samuel Bitten 1 0 1 1 2
Ludwig Blomstrand 1 0 1 1 0
Vojtěch Budík 0 1 1 2 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 1 1 2 0
Kryštof Hrabík 0 1 1 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 1 0 1 1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 1 1 2 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 1 0
Filip Suchý 0 1 1 2 2
Martin Vitaloš 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 0 0 3 2

komentář

Jako první v utkání zahrozil Filip, který ovšem tváří v tvář Svobodovi neuspěl. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Západočeši otočili hru, Budík si sjel osmaocený až k levé tyči a jeho práci ještě na brankovišti dokonal Petr Kodýtek. Vyrovnat mohl v přečíslení Ticháček, leč střela mu příliš nesedla a neujaly se ani dorážky spoluhráčů. Následně to ihned po buly zkoušel Dotchin, plzeňský gólman zakročil betonem. V závěru periody ještě hosté nevyužili početní výhodu, do kabin se tak odcházelo za fotbalového vedení Škody.

To mohl ihned po změně stran změnit Adamec, který pláchl všem na ledě, avšak Bow jeho kličkovanou ustál. Jedovatě a tvrdě vypálil proti "své" Plzni z pravého kruhu později Indrák při vyloučení Samuela Bittena, Svoboda odolal. A jen co se hříšník vrátil na led, vše svým barvám odčinil. Houdek jej vyslal ihned z trestné lavice do sóla, které dravý forvard nadvakrát využil.


Zkraje posledního dějství na brankovišti zahrozil Hrabík, skóre se neměnilo. A to ani po chvilce na druhé straně, když Svoboda nejprve vyrazil ránu Indráka a následně Zikmund dorážkou přestřelil. Kladnu vzápětí nepomohla ani dvojnásobná převaha dvou mužů v poli v délce téměř minuty a Škoda trestala. Ludwig Blomstrand dostal mnoho prostoru na pravém kruhu a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Nepříznivý výsledek domácí donutil odvolat gólmana již více než tři minuty před závěrečnou sirénou, avšak udeřili již znovu pouze hosté. V poslední minutě oslovil na brankovišti Suchý Václava Adamce, který vyzrál na Bowa a čtvrtým gólem v zápase stvrdil čtvrtý duel indiánů v řadě, ve kterém bodovali.

Foto: Antonín Vydra

Ohlasy trenérů

Jiří Burger (Rytíři Kladno): „Chtěli jsme odčinit nepovedené utkání v Mladé Boleslavi, což se nám nepovedlo, utlumil nás gól hned ve třetí minutě. Chtěli jsme mít dobrý začátek, ovšem tím, jak jsme rychle inkasovali, jsme se do zápasu těžko dostávali. Ve druhé části jsme zlepšili pohyb, dostávali jsme se do šancí, bohužel jsme je neproměnili. Navíc v končící přesilovce nám soupeř ujel a zvýšil vedení, to pro nás bylo hodně složité. V poslední části jsme se snažili s tím něco udělat, ale z naší strany to bylo málo, neproměnili jsme ani přesilovku pět na tři. I proto jsme bez bodu.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Bylo to hodně bojovné utkání, všechny třetiny si byly podobné. Nám se podařilo dostat do vedení a ubránit oslabení. Já bych mužstvo pochválil za bojovnost, obětavost a strašně si vítězství ceníme, protože potřebujeme každý bod.“