PLZ - KLA

PLZ - KLA 0:3 - Velký boj s Rytíři indiáni ztratili, i počtvrté letos uspěl hostující tým

Indiáni se dnes před svými fanoušky představili v duelu s Kladnem, se kterým si v aktuální sezóně vždy navzájem vyloupili stadiony.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

0:3
0:1, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 12. Melka (Zikmund, Slováček), 27. Pytlík (Sotnieks, Cibulskis), 55. Indrák (M. Procházka).
Průběh utkání: 0:0, 0:3.

Vyšší tresty: Bitten - Cibulskis 5 min.

Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Brejcha, Zíka.

vyloučení
4:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
18:30
Zblokované střely
3:4
Hity
6:8
Vhazování
30:24
Diváci
5926

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Houdek, Zámorský, Baránek, Piskáček (A), Kvasnička, Kremláček, Jaroměřský – Schleiss (C), Mertl (A), Holešinský – Hrabík, Suchý, Blomstrand – Pour, Honejsek, Rekonen – M. Beránek, Bitten, Adamec.

Rytíři Kladno

Brízgala (Bow) – Kehar, Dotchin (A), Ticháček, Cibulskis, Slováček, Babka, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš, Indrák – Melka, Filip, Zikmund (A) – O. Bláha II, Pytlík, Michnáč.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 58 30 3 27 90,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -1 0
Marek Baránek 0 0 0 -3 2
Martin Beránek 0 0 0 -2 0
Samuel Bitten 0 0 0 0 5
Ludwig Blomstrand 0 0 0 -1 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Antonín Honejsek 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Jan Jaroměřský 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 -2 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 2
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 2
Aleksi Rekonen 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -1 2

komentář

Utkání začalo pěkně zostra. V početní výhodě Kladna po odpískání dostrkali hosté do branky puk i se Svobodou a po shlédnutí videa sudí gól překvapivě po dlouhém zkoumání uznali. To samozřejmě domácí nemohli nechat bez odezvy a vyžádali si trenérskou výzvu, kdy Hribik s Jarošem branku pro změnu po dlouhé době neuznali. Poté se do puku opřel na levém kruhu z první Plekanec, touš mířící do bližší šibenice vytěsnil muž s maskou indiánů vyrážečkou. Po chvilce se po odpískání do sebe pustili Bitten s Cibulskisem, bitku opanoval jasně plzeňský hráč. Až poté se změnilo i skóre. Do úniku se dostal Antonín Melka a pro bravurně povedené kličce rozvlnil síť.

Prostřední periodu odšpuntoval střelou z levé strany Blomstrand, leč mířil až příliš přesně, do vzdálenější tyče. To na druhé straně znovu udeřilo. Jaromír Pytlík se dostal před Svobodu a nadvakrát dostal své barvy do trháku. Třetí trefu měl na čepeli Plekanec, z první z pravé strany ale na Svobodu nevyzrál. Nevedlo se opět ani Blomstrandovi, který sám na levé straně minul zařízení. Těsně před druhou sirénou ještě na sebe vzal přečíslení dvou na jednoho Filip, Svoboda sklapl betony včas.

Poslední dějství načal tečí na brankovišti Jágr, puk zamířil těsně nad. Stejný hráč po chvilce obdržel příhru od levého mantinelu k pravé tyči, to ovšem promáchl. O korigování výsledku se naopak pokoušel Pour, přes obránce z levého kruhu ale nevyzrál na Brízgalu. Nevedlo se ani Hrabíkovi, který z otočky z podobného místa minul zařízení. A tak přišel další trest. Miroslav Indrák se zjevil sám na brankovišti a precizně provedl svůj blafák do bekhendu. Tři minuty před koncem základní hrací doby ještě zkusila Škoda odvolat gólmana, leč skóre se již neměnilo.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „První třetina byla z naší strany špatná, poněkolikáté. Kladno hrálo velmi aktivně, dostalo se do vedení. Něco jsme si řekli a druhá třetina byla otevřená. Musíme se zamyslet, dva zápasy, žádná branka. Přitom jsme měli přesilovky. Ve třetí třetině si to Kladno pohlídalo, hrálo s větším zápalem. Měli jsme strašně málo střel, ani žádnou vyloženou šanci. Víme, že se trápíme s koncovkou, neuděláme pro to ale nic. To je pak těžké hodnotit. Chtěl bych poděkovat strašně moc lidem, kterých přišlo nejvíc v sezóně.“

Otakar Vejvoda (Rytíři Kladno): „Jsme spokojení s první třetinou, přestože lépe do zápasu vstoupili domácí. Nicméně poté jsme začali hrát aktivně, vyrovnali jsme se domácím, měli jsme dobrá střídání, navíc jsme se dostali do šancí. Do kabin jsme šli s dobrým pocitem. Ve druhé třetině se hrálo prakticky jen oslabení nebo přesilovky, podržel nás brankář Brízgala. Tří bodů si velmi ceníme.“