Ohlasy 47. kolo

Musíme začít hrát jednoduše, říká Jan Schleiss

Nedaří se, nedaří. Plzeň podruhé v řadě nedokázala vstřelit gól a celkově na něj čeká již osm třetin. Kladno na západě Čech zvítězilo 3:0, po zápase si své slovo vzal kapitán týmu Jan Schleiss.

Škodovka prohrála počtvrté v řadě, na plný bodový zisk navíc čeká od třináctého ledna. Kde vidí problém Jan Schleiss? „Všechno je to jednoduché. Pokud nepřistoupíme na herní plán, který začal v lednu, ostatně jako každý rok, tak budeme dole, prohrávat a lidé na nás budou pískat. Musíme začít hrát jednoduše, všechny týmy to nyní hrají stejně, my k tomu také musíme přistoupit,“ praví Schleiss.

Dalším problémem je, že se indiáni trápí v koncovce, na gól čekají již osm třetin. „Je to šílené. Pokud mám správné informace, tak jsme za první třetinu měli dvě střely, tak jak pak chceme dát nějaký gól? To je pak těžké. Pokud se nedostaneme ke střele nebo nějaké šance, tak je něco špatně. První náš bod je, že se musíme více tlačit do brány, začít to tam tlačit a vytvářet si nějaké šance,“ dodává forvard indiánů.

Západočeši si dnes ani nepomohli přesilovými hrami. Vzal si posléze slovo v kabině plzeňský kapitán? „To není pouze o mně. V kabině je více lidí, kteří si vezmou slovo. Mluví se o tom hodně, avšak místo mluvení bychom měli pořádně začít hrát něco na ledě. V Brně byly přesilové hry dobré, ale dneska? Jedna se nepovedla a najednou jsme se sesypali. Nenapadá mě více slov, co k tomu říct,“ říká smutně osmadvacetiletý hokejista.

Na plzeňský stadion si dnes našlo cestu téměř šest tisíc fanoušků. „Klobouk dolů před nimi. I když to dneska z naší strany bylo šílené, tak na nás ani nepískali. Určitě to přidá, když hráč vidí plný stadion, který fandí. Škoda, že jsme nedokázali dát první gól, protože potom by se hala ještě více zvedla. Mrzí nás, že jsme toho nevyužili...

Dnes hráli plzeňští indiáni s posledním Kladnem, nyní přichází na řadu Hradec Králové a Třinec, kteří naopak bojují o první čtyřku. „Je jedno, jestli hrajeme s prvním nebo posledním. Kladno je poslední a dneska hrálo super hokej. Šli si za tím a zaslouženě vyhráli. Liga je navíc letos strašně vyrovnaná, každý může vyhrát s každým. Je to pouze o tom, kdo chce víc a kdo méně, říká závěrem Jan Schleiss.

FOTO: Marek Švamberg.