PLZ - KLA 1:2pp

PLZ - KLA 1:2pp - Plzeň po deseti zápasech padla s Kladnem

Indiáni se dnes představili po čtrnácti dnech před svými fanoušky, ovšem lépe začalo Kladno, které po první části vedlo 1:0.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

1:2p
0:1, 1:0, 0:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 27. Zámorský (A. Dvořák, Mertl) – 18. Kubík (Plekanec, Ticháček), 64. Klepiš. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Rozhodčí: Kule, Sýkora – Brejcha, Svoboda

vyloučení
7:8
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
40:34
Zblokované střely
12:16
Hity
6:7
Vhazování
21:32
Diváci
4582

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Holešinský – Sedlák, Mertl (A), Rekonen – Suchý, Malát, Hrabík – Lang, Bitten, Adamec – A. Dvořák.

Rytíři Kladno

Brízgala (Bow) – Kehar, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis – Kubík, Plekanec (C), M. Procházka – Filip, Klepiš, Brodecki – Pytlík, Zikmund (A), Melka – Michnáč, Indrák, Beran.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 63 33 1 32 96,97 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Marek Baránek 0 0 0 1 2
Samuel Bitten 0 0 0 0 7
Adam Dvořák 0 1 1 1 2
Adrián Holešinský 0 0 0 -1 2
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 2
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lang 0 0 0 0 2
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 1 1 1 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Zdeněk Sedlák 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 1 0 1 1 0

komentář

Duel načal Ticháček, který se prodral do dobré šance ze strany, Pavlát odolal. Činil se i Brízgala, který nejprve vyrazil ránu Kvasničky od modré a poradil si i s dorážkou Rekonena. Následně se k nebezpečně teči dostal Michnáč, skóre se ovšem stále neměnilo. To až v početní výhodě Rytířů, když pobídku z kruhu na kruh od Plekance využil ranou z první do bližšího horního růžku Adam Kubík. Do šance se poté hnal také Indrák, proti "svým" ale neuspěl.

Prostřední část odstartoval Malát, z brankoviště ale na Brízgalu nevyzrál. To až po chvilce Petr Zámorský, který na modré napřáhl až ke stropu haly a div neprotrhl síť. Vzápětí mohl dokonat obrat Malát u levé tyče, kladenský gólman ale místečko u ní dobře utěsnil. Čaroval také Pavlát, když v početní výhodě Kladno domácí zatlačilo a plzeňský gólman proti Procházkovi zakročil i vleže. Vedoucí gól mohl trefit také Kodýtek, z první z mezikruží ale minul zařízení. Lépe, ale zase až moc, mířil z levého kruhu Schleiss, když málem rozpůlil břevno. Diváky ještě zvedla ze sedaček parádní bitka Bittena s Sotnieksem, kterou domácí forvard ve velkém stylu ovládl.

Poslední dvacetiminutovku odstartovala chyba v domácí rozehrávce, kterou ovšem z mezikruží Brodecki nevyužil. Do podobného místa dostal nabito také Sotnieks, tečovaný pokus se otřel o vnější konstrukci branky. Pavlát poté podržel své barvy i proti Kubíkovi, který na sebe z pravého kruhu vzal přečíslení dvou na jednoho. Na pozoru musel být ale i Brízgala, když betonem vykopl ránu Holešinského z první z vrcholu pravého kruhu a přemístil se včas i proti Langovi, který si před něj sjel a obdržel příhru z levé strany.

Duel tak šedesát minut nerozhodlo, Škoda tak ztratila doma proti Rytířům poprvé po devíti zápasech. Vše nakonec rozsekl v prodloužení Jakub Klepiš, který trefil domácí opuštěnou klec.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Z naší strany první třetina hodně špatná, do utkání jsme vstoupili hodně špatně. Byli jsme všude pozdě, navíc se nám nedařilo vyhrávat osobní souboje. Něco jsme si k tomu řekli v kabině a ve druhé třetině jsme se záhy zlepšili. Vytvořili jsme si tlak, měli jsme šance a nakonec se nám povedlo i srovnat. Za vyrovnaného stavu rozhodují speciální formace, my jsme tam měli dvě přesilové hry, bohužel jsme je ale nevyužili. Utkání spělo k nerozhodnému stavu, samozřejmě, že jsme chtěli vyhrát, ale nepodařilo se. V prodloužení jsme udělali individuální chybu a soupeř ji potrestal.“

Otakar Vejvoda (Rytíři Kladno): „My jsme byli hodně spokojení s první třetinou, tam si myslím, že jsme dominovali. Dali jsme jednu branku, Plzeň měla tuším jen jednu šanci. Ve druhé třetině byla hra hodně ovlivněna fauly. Domácí se vrátila do zápasu, najednou byli o hodně aktivnější a dostávali nás pod tlak. Ke konci se mi zdálo, že jsou obě mužstva spokojení s bodem. V prodloužení se nám podařilo trefit prázdnou bránu. Musím hráčům poděkovat za bojovný výkon.“