Ohlasy 21. kolo

Takové výkony doma předvádět nemůžeme, říká Marek Baránek

Po devíti letech indiáni prohráli na svém ledě s Kladnem. Poslední nezdar si z kádru pamatuje Jan Schleiss, který tenkrát teprve s vrcholovým hokejem začínal. Avšak každá série jednou končí. Plzeň přesto ze zápasu vydolovala alespoň jeden bod.

Zápas proti svým bývalým spoluhráčům odehrál Marek Baránek, zatímco na ledě Kladna se radovali Západočeši, dnes prodloužení rozhodlo o triumfu Rytířů. „Cítil jsem se v zápase dobře. Vždycky, když člověk hraje proti svému bývalému klubu, tak ho to ještě více namotivuje. Všechny kluky tam znám, tak to pro mě bylo ještě větší nabuzení, jen škoda, že jsme prohráli. Takhle se mi utkání hodnotí velmi těžko,“ mrzí Baránka.

Škoda do zápasu nevstoupila ideálně, hosté se v prvním dějství dostali do vedení a plzeňské mužstvo i přestřílelo. „Neumím si to vysvětlit, že ta první třetina byla až tak špatná. Hrajeme doma a začátky zápasů musí být naše. V kabině jsme si následně řekli, že takhle to dál nejde a od druhé třetiny si myslím, že to byl od nás zcela jiný hokej. V první třetině jsme se snad dvanáct minut nedostali z pásma, jenom jsme bránili, tohle doma předvádět nemůžeme,“ má jasno plzeňský obránce.

V utkání bylo plno osobních soubojů. Samuel Bitten navíc shodil i rukavice a svého soka složil na zem. Čím to, že bylo tolik vylučovaných hráčů? „My se vždy snažíme všechny souboje dohrávat a Kladno nám to vracelo stejnou mincí. Pokud si dobře vzpomínám, tak minulý rok, když jsem hrál ještě za Kladno, tak zápas v Plzni byl tomu dnešnímu hodně podobný. K hokeji to patří, mělo to pro diváky náboj,“ dodává.

Indiáni mají v probíhají sezóně procentuální úspěšnost využití početních výhod na hranicí 22 procent, avšak dnes žádnou z osmi pokusů zužitkovat nedokázali. „Přesilové hry rozhodují zápasy. Dneska jsme žádnou nevyužili a proto také bereme pouze jeden bod. Početní výhody ale stále trénujeme. Na střídačce jsme jeden za všechny, všichni za jednoho a držíme palce, aby ten gól padl. Věřím tomu, že v dalších zápasech se to již povede,“ přeje si bývalý bek Rytířů.

Škodovka prohrála třetí utkání v řadě, avšak Baránek nevěší hlavy. „Stále je před námi ještě hodně zápasů. Hlavně ovšem doma musíme sbírat body. V takto důležitém zápase jako dneska je bod málo. Kladno hraje o všechno a my na ně v první třetině jen koukáme. Všude jsme byli pozdě, to se nám nemůže stávat,“ říká závěrem Marek Baránek.