Preview 10. kolo

Kulaté desáté extraligové kolo odehraje Plzeň na ledě mistra!

Modrobílí začnou další hrací týden pěkně zostra, představí se totiž na ledě trojnásobného úřadujícího šampiona.


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

WERK ARENA, Třinec
14. října 2022
10. kolo Tipsport extraligy

V loňské sezóně indiáni na pozdějšího mistra vyzráli hned ve třech případech, s Oceláři padli pouze jednou na svém ledě. Ani jednou se neprodlužovalo a všechna střetnutí skončila o gól. Plzeň navíc dobyla led Slezanů v obou případech.


Z tábora soupeře
Oceláři vloni zakončili základní část na druhém místě, o čtyři bodíky zaostali za Mountfieldem. Ve čtvrtfinále si hravě poradili s Vítkovicemi 4:0, stejně tak v semifinále s Mladou Boleslaví. Až ve finále klopýtli, přesto dokráčeli potřetí v řadě k titulu po výsledku 4:2.

Aktuálně jsou Oceláři desátí, mají oproti Škodě náskok dvou bodů a navíc utkání k dobru. Start do soutěže měl Třinec prakticky totožný jako Západočeši, první čtyř zápasy ztratil. Druhé čtyři ale již zvládl, třikrát uspěl, naposledy s Litvínovem 4:1.

Mužstvo v létě převzal trenér Zdeněk Moták, po kouči Václavu Varaďovi odešli také Tomáš Kundrátek do Brna, David Musil do Pardubic, Martin Bakoš do Švýcarska, David Kofroň do Karlových Varů a bratři Kovačíkové do Finska. Naopak na pomoc přišli Kärlis Čukste z Lahti, z KHL plzeňský odchovanec Jakub Jeřábek s Liborem Hudáčkem a Daniel Voženílek z Českých Budějovic.

Bodově mužstvo táhne Marko Daňo, který v osmi duelech Tipsport extraligy zaznamenal deset bodů (8+2), naposledy proti Vervě stihl i hattrick. Přesně bod na utkání zdobí zase Martina Růžičku (3+5). Mezi třemi tyčemi až na jeden duel odchytal všechny Marek Mazanec s úspěšností zákroků lehce nad jednadevadesáti procenty, Ondřej Kacel je na hodnotě 84.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 2
Mountfield HK 5
(1:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 12. Kodýtek (Rekonen, Budík), 55. Malát (Blomstrand) – 25. Okuliar (Kev. Klíma, Jergl), 31. Pajer (Štohanzl), 42. Lalancette (Veselý, Zachar), 43. R. Pavlík (McCormack), 60. Lev (Lalancette).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Budík, Zámorský, Kaňák, Houdek, Kvasnička, Vitaloš, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Blomstrand, Suchý, Hrabík – Lang, Mertl (A), Adamec – Malát, Bitten.


HC Oceláři Třinec 4
HC Davos 3
(1:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Łyszczarczyk (Matěj), 23. L. Hudáček (M. Daňo), 33. J. Jeřábek (Čukste, Łyszczarczyk), 59. Voženílek (Hudáček)– 16. Prassl (Ambühl, Wieser), 21. Corvi (Nordström, D. Egli), 39. Knak.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Zahradníček, Ročák, M. Doudera (A), Zeleňák – M. Daňo, L. Hudáček, Voženílek – Hrehorčák, Miloš Roman (TS), Chmielewski – Kurovský, Dravecký (C), Svačina – Łyszczarczyk, Haas, Matěj.