Ohlasy 10. kolo

Odehráli jsme lepší zápas než s Hradcem, dnes to bylo vyrovnané, říká Petr Kodýtek

Z dalekého Třince se Škodovka vrací bez bodu. Plzeň šla v zápase jako první do vedení, ale domácí skóre hned třemi góly otočili. Velkou aktivitou na ledě opět hýřil Petr Kodýtek, prosadit se ovšem nedokázal.

Poprvé v kariéře odehrál zápas proti své mateřské Plzni Jakub Jeřábek a ten měl také lví podíl na první brance Ocelářů. „Já jsem s ním nikdy v Plzni nehrál, já byl tu dobru tuším v juniorce, avšak dobře se známe. Je to výborný hráč, dneska předvedl skvělý výkon a jenom dokázal, že je jeden z nejlepších obránců v české lize,“ říká na adresu Jeřábka Petr Kodýtek.

V loňské sezóně dokázala Škoda oba zápasy hrané v Třinci pro sebe urvat, dneska ovšem narazila. Nevím co k dnešnímu utkání říct. Myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Určitě jsme odehráli lepší utkání než v neděli s Hradcem, při hře pět na pět se pomalu zvedáme, musíme v tom jen pokračovat,“ říká plzeňský forvard.

A co podle plzeňského hráče rozhodlo o dnešním vítězi? „Zápas rozhodla druhá třetina, tam jsem domácím nabídli dvě přesilové hry a byly z toho dva góly,“ mrzí Kodýtka.

Po dvou třetinách vedli domácí o dvě branky, leč Škoda se nevzdala a utkání ještě zdramatizovala. Zhruba pět minut před vykřesal naději Aleksi Rekonen, vyrovnat už ovšem Plzeň nestihla. „Kontaktní branka nepřišla úplně pozdě, avšak já jsem hned na to udělal hloupý faul, špatně jsme rozehráli, takže závěr zápasu jde mírně i za mnou, protože už jsme neměli tolik času dát ten třetí gól,“ říká závěrem Petr Kodýtek.


FOTO: Marian Ježowicz.