Preview 11. kolo

Již tradiční hokejová neděle, Plzeň nyní hostí Litvínov!

Modrobílí fanoušci mohou již třetí neděli v řadě v Plzni vyrazit na extraligový hokej, po Brně a Mountfieldu nyní Škoda přivítá Vervu.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
16. října 2022
11. kolo Tipsport extraligy

Loňské vzájemné extraligové duely načali lépe indiáni, kteří na severu Čech zvítězili 5:2. Jenže po té se slova chopili černožlutí, kteří v Plzni zvítězili 4:3 a následně stejným výsledkem i v prodloužení doma. Poslední slovo si vzali opět Západočeši rovněž 4:3 v nastavení. V létě si oba celky střihly přípravný duel, který opanoval Litvínov 7:0.


Z tábora soupeře
Verva předloni zakončila základní část na jedenáctém místě, vloni si pohoršila na třinácté. Netýkaly se jí tak jak boje v play off, tak ale ani ty o udržení. Přitom vše měla ve svých rukách, v posledním kole stačilo porazit Karlovy Vary, což by znamenalo vstupenku do předkola vyřazovacích bojů.

Aktuální pozice je horší, Litvínov posbíral osm bodů, nikdo z Tipsport extraligy méně. Severočeši vstoupili do soutěže pěti nezdary, poté sice skolili Mountfield a dobyli led Karlových Varů, jenže aktuální je série opět tří porážek, naposledy 3:4 s Mladou Boleslaví.

Své působení v létě v klubu ukončili Richard Jarůšek, František Gerhát, František Lukeš a Viktor Hübl, oba posledně jmenovaní ale ještě pokračují v Chomutově. Marek Hrbas zase zamířil do Brna, Matěj Stříteský do Mladé Boleslavi, Aaron Irving do Finska, Vladimír Országh do Třince a Uvis Janis Balinskis do Liberce. Novými tvářemi jsou naopak Šimon Stránský z Jukuritu, Kristaps Zile z Örebro, Filip Helt z Jihlavy, Nicolas Hlava z Kladna, Radim Šalda z Mountfieldu, Ralfs Freibergs z Německa, Janis Jaks z KHL, Josh Wesley s Michalem Gutem ze zámoří, Jindřich Abdul ze Českých Budějovic a k týmu navíc jako lodivod k Vladimíru Růžičkovi přišel Karel Mlejnek. Naposledy právě v tomto týdnu dorazil na hostování z Brna i brankář Matej Tomek.

Bodově mužstvo nejvíce táhne Giorgio Estephan, který v devíti zápasech zaznamenal jeden gól a připojil šest asistencí. V zádech má Andreje Kudrnu, nejlepšího střelce týmu (6+1), ten ale odehrál všech deset kol. Mezi třemi tyčemi se objevili již tři gólmani, novic Tomek naskočil v pátek na 38 minut a neinkasoval, Denis Godla se s úspěšností zákroků nepřehoupl přes hranici 87, Šimon Zajíček naopak jen těsně nedosáhl na hodnotu 91.


Výsledky posledních zápasů
HC Oceláři Třinec 3
HC Škoda Plzeň 2
(1:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Voženílek (M. Růžička, J. Jeřábek), 23. Marcinko (M. Růžička), 37. Nestrašil (J. Jeřábek, Daňo) – 7. Budík (Suchý, Mertl), 55. Rekonen (Kodýtek).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Kaňák, Houdek, Kvasnička, Vitaloš, Kremláček – Suchý, Kodýtek (A), Rekonen – Schleiss (C), Mertl (A), Blomstrand – Hrabík, Malát, Adamec – A. Dvořák, Bitten, Lang.


HC Verva Litvínov 3
BK Mladá Boleslav 4
(0:4, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 34. Hlava (Š. Stránský, Sukeľ), 51. Zdráhal (Gut), 58. Š. Stránský (Jaks) – 4. Kantner (P. Kousal), 8. O. Najman (Åberg, P. Kousal), 11. Åberg (Lantoši, Šťastný), 19. J. Stránský (O. Najman, P. Kousal).
HC Verva Litvínov: Godla (21. Tomek) – Jaks, Zile, Wesley, Freibergs, Strejček, Demel (A), Šalda – Hlava, Sukeľ, Abdul – Zdráhal (A), Š. Stránský, Berka – Kudrna, Gut, Straka (C) – Havelka, Helt, Zygmunt.