PLZ - LIT 4:3

PLZ - LIT 4:3 - Parádní bitva přinesla Plzni tři body!

Indiáni pomalu završují první čtvrtinu základní části, dnes na svém ledě poprvé v sezóně přivítali litvínovskou Vervu.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

4:3
2:1, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 12. Schleiss (Rekonen, Kaňák), 20. Malát (Suchý, Mertl), 40. Kodýtek (Hrabík, Rekonen), 47. A. Dvořák (Kaňák, Budík) – 11. Demel (Sukeľ, Š. Stránský), 30. Gut (Zile, Freibergs), 51. Hlava (Š. Stránský, Jaks). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

Rozhodčí: Úlehla, Ondráček - Brejcha, Malý.

vyloučení
7:4
Využití
1:2
V Oslabení
0:0
střely na branku
25:43
Zblokované střely
6:12
Hity
6:2
Vhazování
42:28
Diváci
4196

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Zámorský, Budík, Houdek, Kvasnička, Kremláček, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Hrabík, Mertl (A), Suchý – Blomstrand, Malát, Adamec – A. Dvořák, Bitten, Lang.

HC Verva Litvínov

Tomek (Godla) – Zile, Jaks, Freibergs, Wesley, Demel (A), Strejček, Zeman – Abdul, Sukeľ, Š. Stránský – Kudrna, Gut, Zdráhal (A) – Straka (C), Berka, Hlava – Zygmunt, Helt, Havelka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 43 3 40 93,02 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -1 0
Samuel Bitten 0 0 0 1 2
Ludwig Blomstrand 0 0 0 1 0
Vojtěch Budík 0 1 1 1 0
Adam Dvořák 1 0 1 1 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 0 1 1 -1 2
Lukáš Kaňák 0 2 2 3 2
Petr Kodýtek 1 0 1 1 2
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Martin Lang 0 0 0 1 0
Sebastián Malát 1 0 1 0 0
Tomáš Mertl 0 1 1 1 0
Aleksi Rekonen 0 2 2 1 0
Jan Schleiss 1 0 1 1 4
Filip Suchý 0 1 1 1 0
Martin Vitaloš 0 0 0 0 2
Petr Zámorský 0 0 0 1 0

komentář

Hned v úvodu utkání oslovil v přečíslení dvou na jednoho Hrabík zleva Mertla na ose hřiště, ten z první minul zařízení. Na druhé straně se zase středem kluziště protáhl Berka až před Svobodu, i on se činil. Po chvilce ovšem nemohl nic dělat s dělovkou Patrika Demela pár kroků za modrou, před ním totiž stáli snad všichni ostatní hráči na ledě. Jenže indiáni přispěchali s bleskurychlou odpovědí, když se před Tomka dostal Jan Schleiss a zakončil pod víko. Následně museli indiáni téměř na minutu do tří, situaci ale ustáli. V závěru periody poprvé dostali výhodu jednoho muže v poli i modrobílí a děly se věci. Nejprve pár kroků za modrou zamířil Zámorský, ovšem až příliš dobře, rozezvučel břevno. Pak zase po chybě na modré domácích se před Svobodu dostal Berka, kličkou do bekhendu ale neuspěl. Přesto se do kabin lépe nakonec mířilo Západočechům, když na brankovišti dorážkou rozvlnil síť Sebastián Malát.

Prostřední dějství načal Lang osamocený na pravém kruhu, Tomek sklapl betony včas. Z druhého zase dorážel předchozí ránu od modré Schleiss, ani on náskok svých barev nenavýšil. Naopak, po pár vteřinách přesilové hry nahodil od modré puk směr brána Zile a dorážkou srovnal krok s domácími Michal Gut. Dokonce obrat se jal dokonat Stránský, který o pár minut dříve doslova utekl ze souboje s Bittenem. Avšak nevedlo se mu jak z levého, tak z pravého kruhu. V závěru periody tak znovu udeřili indiáni. Z pravé strany vypálil Hrabík a po dorážce na brankovišti mohl zvedat ruce nad hlavu Petr Kodýtek.

Poslední periodu rozčísl Adam Dvořák, který dostal mnoho prostoru mezi kruhy, leč Tomek zakročil lapačkou. Po chvilce si oba soupeři souboj zopakovali, když mladého plzeňského forvarda vyslal mezi obránce Kaňák a ten zamířil přesně k pravé tyči. Brzy na to ale Nicolas Hlava protečoval pod břevno ránu zprava a drama pokračovalo. Svoboda musel hned čelit dělovce Strejčka z osy hřiště, zakročil hřbetem lapačky. V závěru střetnutí ještě hosté zkusili hru bez brankáře, leč vítězství si již modrobílí vzít nenechali.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Vyrovnané utkání, takové hektické, obě mužstva ví o co hrají. Podařilo se nám otočit utkání. Poté jsme se nechali vyloučit, dostali jsme, ale na konci druhé třetiny se nám povedlo překlopit utkání opět na naší stranu. Po brance na 4:2 jsme si mysleli, že se hra zklidní, avšak hrálo se hodně nahoru dolů. Jsme strašně rádi za tři body, protože opravdu potřebujeme vyhrávat.“

Karel Mlejnek (HC Verva Litvínov): „Všichni víme, že lehce hodnotit moc hru, ale spíše bodový příspěvek a tři body si pro sebe urvali domácím. Nám k něm chyběla lépe zvládnutá oslabení na konci prvních dvou třetin. Nicméně nakonec si myslím, že utkání nerozhodly speciální týmy, kde byl stav 2:2, ale gól, který jsme inkasovali po chybě ve středním pásmu na 2:4. Snažili jsme se utkání ještě srovnat, nicméně už se nám to nepovedlo.“