PLZ - LIT 4:1

PLZ - LIT 4:1 - O tři góly za tři body!

Indiáni dnes pokračovali v třídílné domácí sérii, po Vítkovicích a před Bruslaři přivítali na svém ledě litvínovskou Vervu.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

4:1
0:1, 2:0, 2:0

Branky a nahrávky: 26. Suchý (Baránek, Pour), 39. Hrabík (Baránek), 46. Pour (Holešinský, Baránek), 59. Suchý – 2. Estephan (TS).
Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Brejcha, Malý.

vyloučení
4:2
Využití
0:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
31:35
Zblokované střely
17:17
Hity
16:10
Vhazování
24:33
Diváci
4328

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Houdek, Kvasnička, Kaňák – Schleiss (C), Kodýtek, Holešinský – Blomstrand, Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – Bitten, Soukup, Malát.

HC Verva Litvínov

Godla (Zajíček) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), D. Kolář, Šalda – Š. Stránský, Sukeľ (C), Zdráhal (A) – Kudrna, Estephan, Abdul – Berka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Chalupa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 34 1 33 97,06 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Marek Baránek 0 3 3 3 2
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 1 1 1 0
Michal Houdek 0 0 0 1 2
Kryštof Hrabík 1 0 1 2 0
Adam Jiříček 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 2
David Kvasnička 0 0 0 1 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 2 0
Jan Piskáček 0 0 0 1 2
Jakub Pour 1 1 2 3 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Filip Suchý 2 0 2 3 0
Petr Zámorský 0 0 0 1 0

komentář

Škoda do utkání vstoupila špatně. Hned v první minutě se za její obranu dostal Zdráhal, jeho bekhendový pokus Svoboda lapil. Vzápětí se situace opakovala, přišel faul a nařízené trestné střílení využil ranou k pravé tyči Danny Giorgio Estephan. Škoda zkusila odpovědět Pourem, jenž obdržel příhru od pravé tyče k levé, avšak síť rozvlnil pouze z boku. Po chvilce Godla neudržel ránu Zámorského od modré, puk na štěstí pro něj vypadl těsně vedle levé tyče. Zanedlouho poté nadvakrát krotil litvínovský gólman ránu z levého kruhu opět Poura, následně vykopl levým betonem zakončení Rekonena z mezikruží.

V úvodu prostřední části vypálil nejprve Kudrna z vrcholu levého kruhu, později i Hlava z mezikruží, avšak oba pokusy vytěsnil Svoboda ramenem. Jen co modrobílí ustáli oslabení, dokázali vyrovnat. Baránek vypálil od modré a dorážkou se zapsal na listinu střelců Filip Suchý. Dokonat obrat mohl z mezikruží z první Kodýtek, Godla sklapl betony včas. Na druhé straně sjel při rozehrávce puk z čepele Svobodovi za bránou, ten si našel před Sukeľ, avšak minul opuštěnou klec. Po chvilce si Rekonen s Malátem v přečíslení dvou na jednoho dvakrát vyměnili puk, nakonec druhý jmenovaný u pravé tyče přestřelil. Obrat tak dokonal až Kryštof Hrabík, který u levé krásně protečoval pod břevno pobídku Baránka od modré.

Poslední dvacetiminutovku odstartoval Sukeľ z mezikruží, Svoboda sklapl betony včas. Lapačkou si po chvilce zase vychutnal Zdráhala z vrcholu pravého kruhu. Na druhé straně zase zahrozil z osy hřiště Kodýtek, když protečoval pobídku Kaňáka od modré. Ještě lépe si vedl Jakub Pour, jenž po příhře z kruhu na kruh z toho pravého z první navýšil náskok svých barev. V tomto tempu mohli dorážkami na brankovišti Kvasničkovy střely od modré pokračovat Hrabík se Suchým, Godla odolal. Činil se i Svoboda, když se na něj řítil Hlava a mířil mezi betony po kličce do bekhendu. Definitivně mohl rozhodnout také Mertl, který pláchl všem na ledě, Godla svižnou střelu vyrazil. Pojistku tak přidal až v oslabení čtyři proti šesti přes celé hřiště Filip Suchý. Škoda tak potvrdila, že na Vervu umí, opanovala devátý vzájemný extraligový duel z posledních jedenácti, ve kterých navíc pouze jednou nebodovala.

Fota: Marek Švamberg

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Strašně důležité vítězství. Měli jsme období tří zápasů, které jsme nezvládli a i dnešní začátek nebyl ideální. Soupeř měl dvě šance, navíc otevřel skóre z trestního střílení. Mužstvo se obdrženou brankou ale paradoxně nastartovalo. Ve druhé třetině byla otázka, kdy dáme gól. I Litvínov měl šance, nějaké přesilové hry, ale nám skvěle zachytal Míra Svoboda. Nejdůležitější pro nás je, že hráči předvedli týmový výkon a všichni si šli za vítězstvím.

Karel Mlejnek (HC Verva Litvínov): „Měli jsme dobrý vstup do utkání, avšak ten nakonec trval jen nějaké tři minuty. Po obdržené brance začala Plzeň získávat kotouče, dostávala se více k nám do pásma, kde si navíc vytvářela tlak a brankové příležitosti. Od druhé třetiny se obraz hry naplno přetavil na domácí stranu. Nicméně z našeho pohledu utkání rozhodla právě ta druhá třetina, kde jsme měli hodně ztrát kotoučů a hlavně naše neochota pracovat v předbrankovém prostoru v útočném pásmu.