Ohlasy 37. kolo

Na tento výkon musíme navázat, říká tříbodový Marek Baránek

Povedlo se. Plzeňští indiáni po třech prohrách v řadě zabrali a proti Litvínovu naplno bodovali. U prvních třech branek domácího celku byl obránce Marek Baránek.

Pátek třináctého? Pro Marka Baránka jistě šťastný den, třemi asistencemi pomohl skolit Litvínov. Pamatuje si plzeňský bek, kdy se mu podobný kousek povedl naposledy? „Vím, jaký je datum a musím se přiznat, že ráno jsem se extra necítil. Úplně si nevzpomínám, ale myslím si, že v chlapech jsem tři body ještě nezaznamenal, takže naposledy to muselo být ještě mezi juniory,“ říká Baránek.

A jak samotné tři gólové situace viděl ze svého pohledu? „První gól? To byla skvělá dorážka Filipa Suchého. U druhého gólu mi přálo štěstí. Tam mi rána sjela, nicméně následně to Kryštof Hrabík skvěle tečoval. U posledního momentu jsem nahrál Adriánovi a ten vzápětí skvěle předal puk Pourákovi. Bylo to hodně i o štěstí. Hlavní je, že bereme tři body,“ nezastírá radost obránce indiánů.

Plzeň poslední tři duely prohrála a ani dnes nezačala ideálně. Již ve druhé minutě šel Litvínov do vedení z trestného střílení. „Neviděl jsem úplně, jak to proběhlo, já jsem šel tu dobu na střídačku. Poté jsme Litvínov ale celou první třetinu tlačili a byla jen otázka času, kdy nám tam nějaký gól spadne. Jsme rádi, že se nám takhle povedlo utkání otočit. Před každým utkání si říkáme, že musíme hrát od první minuty, dohrávat souboje a makat naplno, jenom v posledních zápasech jsme to nedokázal převzít z kabiny i na led. Dneska se nám to ale podařilo a na tento výkon musíme navázat v dalších zápasech,“ dodává.

Třetí třetina přinesla několik zajímavých momentů. Nejprve parádně trefil puk do sítě ze vzduchu Adrián Holešinský, následně si zase brankář Litvínova málem puk sám srazil do branky. „Já jsem byl zrovna na ledě, když Adrián smečoval puk do brány. Tušil jsem, že rozhodčí zřejmě branku neuznají, avšak po zápase mi říkali, že kdyby nevyskočil, tak to bylo zároveň s horní tyčkou a gól by platil. Druhá situace, kdy si Godla dal mále vlastní gól? To mě celkem pobavilo,“ říká s úsměvem.

V závěru to mohly být ještě nervy, právě Baránek totiž putoval na trestnou lavici. V oslabení avšak trefil opuštěnou hostující klec Filip Suchý a bylo rozhodnuto. „Já jsem chtěl vypíchnout kotouč, jenomže jsem ho podrazil a pak hodně kontroloval čas. Byly to nervy, ale klukům jsem věřil, že to ubrání. Myslím si, že dnešní výhra nám hodně pomůže, v neděli proti Mladé Boleslavi na to musíme navázat,“ říká závěrem Marek Baránek.


FOTO: Marek Švamberg.