LIT - PLZ 2:4

LIT - PLZ 2:4 - Plzeň naplno boduje potřetí v řadě!

Škoda vyrazila v průběhu pracovního týdne na válečnou stezku, v závěru první poloviny základní části se představila v Litvínově.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

2:4
1:3, 0:0, 1:1

Branky a nahrávky: 15. Jaks (Estephan), 55. Jaks (Abdul, Sukeľ) – 15. Hrabík (Suchý), 17. Schleiss (Kodýtek, Hrabík), 20. Rekonen (Malát, Suchý), 60. Holešinský (Schleiss).
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

Rozhodčí: Kika, Pilný – Ondráček, Zíka.

vyloučení
5:5
Využití
1:1
V Oslabení
0:1
střely na branku
34:22
Zblokované střely
19:16
Hity
4:3
Vhazování
38:26
Diváci
3011

HC Verva Litvínov

Godla (21. Zajíček) – Zile, Zeman, Freibergs, Jaks, Demel (A), Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Berka, Havelka.

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Piskáček (A), Zámorský, Baránek, Kvasnička, Houdek – Holešinský, Malát, Suchý – Hrabík, Kodýtek, Schleiss (C) – Rekonen, Mertl (A), Lang – Adamec, Bitten, A. Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 35 2 33 94,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Marek Baránek 0 0 0 0 2
Samuel Bitten 0 0 0 0 2
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 1 0 1 0 0
Michal Houdek 0 0 0 2 2
Kryštof Hrabík 1 1 2 2 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 1 1 2 0
David Kvasnička 0 0 0 1 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 1 1 -1 0
Tomáš Mertl 0 1 1 0 2
Jan Piskáček 0 0 0 1 0
Aleksi Rekonen 1 0 1 0 0
Jan Schleiss 1 1 2 2 0
Filip Suchý 0 1 1 0 0
Petr Zámorský 0 1 1 0 0

komentář

Již v první minutě zahrozil Hrabík, který se před Godlu natlačil ze strany, ten odolal. Podobně se prosmýkl kolem obránce na brankoviště Schleiss. Zkoušel dlouhou kličku od tyče k tyči, tu muž s maskou Vervy ustál. Jenže pak brankář domácích zaváhal při přesilové hře za svou klecí při rozehrávce a napadající Suchý ho obral o kotouč. Černý nesmysl se poté po valné hromadě dostal ke Kryštofu Hrabíkovi, který jej bekhendem poslal pod víko. Severočeši odpověděli po necelé minutě hry. Janis Jaks napřáhl pár kroků za modrou a z první dokázal využít početní výhodu. Následně předvedla Plzeň ukázkovou situaci v útočném pásmu. V rohu skvěle napadal Hrabík, předal na pravý kruh Kodýtkovi, jenž na jeden dotek našel u levé tyče Jana Schleisse. Plzeňský kapitán tak gólově oslovil své dnešní prodloužení smlouvy se svým mateřským klubem. Třetí trefu zaznamenal Aleksi Rekonen, který z první z pravého kruhu využil pobídky Maláta od zadního mantinelu.

V úvodu prostředního dějství se před Svobodu natlačil Abdul, avšak mířil jen do středu branky. Za hostujícími beky se po chvilce zjevil rovněž Sukeľ, avšak mezi betony mezírku nenašel. Nejblíže snížení byl Estephan, jeho rána z vrcholu pravého kruhu olízla vzdálenější tyč. Škoda zahrozila ranou z první z levého kruhu v podání Schleisse, avšak Zajíček, který od jednadvacáté minuty hájil klec Vervy, odolal. Stejně jako proti Zámorskému vzápětí pálícímu od modré.

Poslední dvacetiminutovku načal Zdráhal, který se před Svobodu protáhl ze strany, avšak nedokázal přehodit jeho nastavený beton. Poté přes obránce vypálil jedovatě Estephan, ještě dorážel Hlava, leč muž s maskou Západočechů držel akcie svého týmu vysoko. Uspěl tak až opět Janis Jaks, který stejně jako ve druhé třetině propálil od modré vše, co mu stálo v cestě. Již tři minuty před koncem základní hrací doby sáhli Severočeši ke hře bez brankáře. To však pouze potrestal Adrián Holešinský, který tak zpečetil svému týmu další tři body!

Foto: HC Verva Litvínov

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Verva Litvínov): „První dvě branky, které jsme dostali, jsou ostudné. My hráče upozorňovali, že Plzeň teď ubojovala dva zápasy vždy s jednou inkasovanou brankou a to bude platit i pro dnešek - kdo bude více bojovat a bude mít větší srdce, tak si zápas uhraje pro sebe. To se v první třetině úplně minulo účinkem. Pak byla sice velká snaha, několik tyček... Ale bohužel, když někdo nepracuje v práci osm hodin, jak má, tak zkrátka ta výplata v podobě těch bodů taková nemůže být. “

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Litvínov je v domácím prostředí silný, má menší kluziště, hráče jsme na to připravovali. Vstup do utkání se nám povedl, vstřelili jsme gól a i přes rychle vyrovnání jsme znovu odskočili. To bylo pro další vývoj duelu strašně důležité. V prostřední třetině to bylo takové rozkouskované - střídaly se přesilovky a oslabení. V poslední dvacetiminutovce jsme se nechali zbytečně vyloučit, pustili Litvínov do tlaku a ten toho využil ke snížení. Konec byl hektický, ale jsme strašně rádi, že se nám to podařilo udržet a získat tři body.“