Ohlasy 24. kolo

Prodloužil, nastoupil, udeřil! Dobrý den, směje se Jan Schleiss

Modrobílí ještě před startem extraligového duelu v Litvínově ohlásili prodloužení smlouvy o dva roky se svým kapitánem Janem Schleissem. Ten se o pár hodin později odvděčil na ledě Vervy svému týmu třetím gólem ve třetím utkání v řadě.

Honzo, dnes jste podepsal s Plzní novou smlouvu a zapsal další trefu, panuje tedy spokojenost?
Samozřejmě jsem rád, že to tak vyšlo, že jsme prodloužili smlouvu i vyhráli. Navíc mi to tam i padlo, takže dobrý den. (smích)

Jak popsat duel v Litvínově?
První třetina byla z naší strany dobrá, dali jsme nějaké góly. Ovšem poté jsme si nepomohli přesilovými hrami, díky kterým jsme mohli dávno odskočit a mohl být závěr zápasu z naší strany více v klidu. Nakonec naopak Litvínov snížil, odvolal gólmana a bylo to takové hektické. Naštěstí jsme to uhlídali a máme tři body.

K vám od útoku se posunul Kryštof Hrabík. Zdá se, že spolupráce funguje, že?
Kryštof je super hráč, přinesl nám něco jiného. Je poznat, že byl dlouho v zámoří. Umí hrát dobře v soubojích, má drajf do brány. Jsme tedy rádi, že ho tam nyní máme a že nám to jde.

Byl i na začátku akce u vaší trefy...
Určitě. Dva protihráče odmítl a nahrál Kodymu. Ten zase vyloženě nádherně přečetl situaci, poslal Godlu úplně pryč a já tam byl úplně sám. Jen jsem se tak bál jeho hokejky, abych ji netrefil. (smích)


Začalo se vám osobně dařit, prosadil jste se v posledních třech utkáních. Co stálo za nepříliš vydařeným startem?
Nevím, prostě to nepadalo. Snažím se dál a třeba se to zase poštěstí. Hlavní byl ten začátek, kdy jsem čekal na gól snad deset zápasů. Ale střely byly, jen to tam nepadlo. Teď jen pokorně doufám, že to takto půjde dál.

Navíc se ale daří i týmu, panuje tedy spokojenost?
Určitě jsme šťastní a chtěli bychom v tom pokračovat. Liga je letos strašně vyrovnaná, je to všude a s každým hrozně těžké. Chceme v tom tedy hned ve čtvrtek pokračovat, ale budu se opakovat - čeká nás další velmi těžké střetnutí.

Byly to takové poctivé výkony v posledních kolech?
Kdo bude letos poctivý, tak bude body brát. Jen zkoušet nějaké věci nevyjde, to letos bude málo. Maximálně, když se v daném utkání podaří nějak více odskočit, ale v letošním ročníku to bude urputné celou sezónu.

S úspěchy se ale zvedá i hra, že?
Jsme samozřejmě rádi, že se to zvedá, ale pořád tam máme výpadky. Například jednou nám jdou přesilové hry, jednou zase ne. Je určitě na čem pracovat. Ale třetí výhra se počítá.

Tým se navíc ze dna vyhoupl až na dostřel postupové čtyřce...
Dvakrát se prohraje a jste dole a naopak. Tam jediní odskočení jsou první dva a zbytek jde dohnat směrem odshora i zespoda. Tabulka je letos hrozně vyrovnaná.

Jak již bylo řečeno, dnes jste s klubem o dva roky prodloužil smlouvu...
Jsem v Plzni doma, jsem zde spokojený a chtěl jsem zůstat. Prakticky jsme jen ladili podmínky, protože víte jak to je - i ostatní kluby dávají nabídky. Takže jsem rád, že jsme se dohodli a já určitě budu rád pokračovat.

Takže jste měl i jiné nabídky?
Ano, byl jsem i rád. I kvůli tomu, že mi to ze začátku nešlo, jsem byl takový skeptický. Ale potěšilo mě to.

Honzo, díky za rozhovor, ať se i nadále daří!


Foto: HC Verva Litvínov