Preview 24. kolo

Indiáni o další extraligové body zabojují v Litvínově!

Tento týden čeká na modrobílé hned trojlístek extraligových utkání, vše odstartuje zápasem na severu Čech.

HC VERVA LITVÍNOV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ZS Ivana Hlinky, Litvínov
29. listopadu 2022
24. kolo Tipsport extraligy

Indiánům se na Vervu daří, v posledních vzájemných šestadvaceti duelech pouze pětkrát nebodovali. A jednou právě letos, když v letním období přišel těžký nezdar 0:7. V samotné extralize se ale již více dařilo Škodě, která před svými fanoušky uspěla 4:3. Mimochodem, tímto výsledkem skončily poslední čtyři vzájemné extraligové duely.


Z tábora soupeře
Verva předloni zakončila základní část na jedenáctém místě, vloni si pohoršila na třinácté. Netýkaly se jí tak jak boje v play off, tak ale ani ty o udržení. Přitom vše měla ve svých rukách, v posledním kole stačilo porazit Karlovy Vary, což by znamenalo vstupenku do předkola vyřazovacích bojů.

Letos je umístění podobné - dvanácté. Bodů mají černožlutí ovšem stejně jako třinácté České Budějovice a poslední Kladno. Vše zapříčinil vstup do soutěže, kdy v úvodních čtrnácti kolech mužstvo pouze dvakrát zvítězilo. Vedení klubu se odhodlalo k odvolání kouče Vladimíra Růžičky, novým lodivodem je Karel Mlejnek, na pomoc mu přišli i Robert Reichel a David Kočí. Obrat k lepšímu je vidět na první pohled, v posledních devíti zápasech Litvínov nebodoval pouze v Hradci Králové a naposledy v Mladé Boleslavi, kde ztratili tříbrankové vedení.

Bodově mužstvo nejvíce táhne Giorgio Estephan, který nasázel již sedm branek a přidal třináct asistencí. Na chlup stejné statistiky vykázal i Šimon Stránský, ten ovšem stihl odehrát o dva duely více. V brankovišti Vervy se představili již tři gólmani, Matěj Tomek, Šimon Zajíček i Denis Godla se přehoupli přes hodnotu devadesát procentuální úspěšnosti zákroků.

Početní výhody Litvínova jsou v celé soutěži nejméně úspěšné, hra v oslabení je sedmá. Suma posbíraných trestných minut je osmá nejvyšší, ta rozdaných hitů sedmá a zblokovaných střel jedenáctá.



Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 2
HC Oceláři Třinec 1
(0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 40. Schleiss (Hrabík, Mi. Svoboda), 47. Suchý (Holešinský) – 10. Daňo (J. Jeřábek, Marcinko).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Houdek, Kvasnička, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Bitten, Adamec.


BK Mladá Boleslav 6
HC Verva Litvínov 4
(0:3, 2:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 31. Kantner (Lintuniemi, P. Kousal), 34. Pýcha (Šťastný), 48. P. Kousal (Kantner), 51. Pýcha (P. Kousal), 58. Fořt, 59. O. Najman (J. Stránský, P. Kousal) – 6. Hlava (Demel), 15. Š. Stránský (Freibergs), 17. Š. Stránský, 38. Kudrna (Abdul).
HC Verva Litvínov: Godla (Zajíček) – Zile, Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Wesley, Freibergs – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Berka, Havelka. Trenér: Karel Mlejnek.