LIT - PLZ 7:0

LIT - PLZ 7:0 - Indiánům na severu Čech došly šípy

Modrobílí se ve druhém duelu přípravy představili na ledě Vervy, na vítězství proti Šumperku z minulého týdne ale nenavázali. Šanci na odvetu ovšem mají hned ve čtvrtek, kdy Litvínov v odvetě přivítají na svém ledě.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

7:0
2:0, 1:0, 4:0

Branky a nahrávky: 1. Straka, 6. Zdráhal (Estephan, Freibergs), 22. Helt (Havelka), 46. Straka (Stránský, Zdráhal), 52. Zeman, 53. Fronk, 54. Abdul (Zdráhal, Estephan). Průběh utkání: 0:0, 7:0.

Vyšší tresty: Hlava (LIT) 5+DKU

Rozhodčí: Jaroš, Micka – Hnát, Svoboda

vyloučení
4:9
Využití
3:0
V Oslabení
1:0

HC Verva Litvínov

Zajíček (Godla) – Zile, Zeman, Kolář, Friebergs, Demel (A), Strejček, Baláž – Abdul, Estephan, Zdráhal – Straka (C), Stránský, Hlava – Chalupa, Sukeľ, Fronk – Berka, Helt, Havelka.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (54. Vondraš) – Kremláček, Zámorský (A), Kaňák (A), Budík, Baránek, Vitaloš, Kvasnička – Rekonen, Bitten, Lang – Suchý, Kodýtek (A), Dvořák – Blomstrand, Meyer, Hrabík – Adamec, Malát, Sedlák.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Hned v první minutě střetnutí musela Škoda do oslabení a přesně po šedesáti vteřinách hry toto počínání potrestal Petr Straka, který doklepával kotouč prakticky do prázdné. Brzy na to se z šarvátky vyklubala další početní výhoda Vervy a ta opět udeřila. Estephan vystřelil a Patrik Zdráhal šikovně protečoval touš do sítě. Vrátit své barvy do zápasu mohl poté kapitán Škody Kodýtek, zblízka ovšem na Zajíčka nevyzrál ani nadvakrát. Po chvilce táhl přečíslení dvou na jednoho Helt s Berkou. Prvně jmenovaný vzal vše na sebe, Pavlát předvedl parádní zákrok. V závěru periody se ještě v boxerské vložce utkali Kolář s Bittenem, ten uspěl na body.

I v úvodu další třetiny černožlutí navýšili svůj náskok. A to dokonce v oslabení, kdy Havelka hostům vypíchl kotouč, vyslal na zteč Filipa Helta, který mířil milimetrově přesně. Korigování měl na čepeli Suchý, zblízka ale nepřekonal připraveného Zajíčka. Poté se hezky svého strážce zbavil Rekonen, mezírku mezi betony gólmana ovšem nenašel.

Poslední periodu načal litvínovský ťukes, který po ose Zdráhal a Stránský zakončil Petr Straka. Již pátý zásah připravil Západočechům Denis Zeman, který tvrdou bombou využil již třetí přesilovku v zápase. Definitivní podobu výsledku udělala necelá půlminutka, kdy na konečných 7:0 završili Jiří Fronek a Jindřich Abdul. Škoda tak druhý přátelský zápas prohrála, již ve čtvrtek se ale stejnému soupeři opět postaví.

Foto: Matyáš Rjabi a Jan Jindra | HC Verva Litvínov

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (HC Verva Litvínov): „Na začátku utkání měli hosté nějaké fauly, které jsme využili, to dneska rozhodlo - dali jsme tři góly v početních výhodách. Hráli jsme velice dobře, podpořeni výborným výkonem brankáře. Myslím si, že na to, že je srpen, to byl dnes kvalitní duel.“

Václav Baďouček (HC Škoda Plzeň): „My jsme odehráli šílené utkání. Nemůžeme se opřít prakticky o nic. Z naší strany tam bylo spoustu nepřesností a chyb. A to jak individuálních, tak systémových. Jediné pozitivum je, že to přišlo takto brzy. Kluci si alespoň uvědomí, co je potřeba dělat a příště budeme úspěšnější. Když se špatně začne, tak se vše pak špatně dohání. Pevně věřím, že ve čtvrtek nastoupí zcela jiný tým.“