Ohlasy 11. kolo

Dneska to byl vyloženě boj, zaplaťpánbůh, že jsme vyhráli, hlásí Jan Schleiss

Konečně! V jedenáctém kole se konečně plzeňský kapitán dočkal premiérové trefy v aktuálním ročníku, i díku Janu Schleissovi zvítězila Plzeň nad Litvínovem těsně 4:3.

Před zápasem byly karty rozdány jasně. Plzeň měla v tabulce devět bodů, Litvínov o jeden méně, takže poražený by skončil na dně tabulky. A utkání podle toho také vypadalo, diváci byli svědky dramatu až do posledních vteřin. „Je super, že jsme konečně doma urvali vítězství za tři body. Dneska jsme měli vyloženě i štěstí, jelikož Litvínov nás v první třetině hodně přestřílel a my snad ze šesti střel dali dva góly. Příště se musíme do zakončení více tlačit,“ říká Jan Schleiss.

Jako první šel do vedení v první periodě Litvínov, avšak domácí zvládli bleskurychle vyrovnat. Svou první branku v letošní sezóně vstřelil právě Jan Schleiss. „Lukáš Kaňák skvěle otočil hru, následnou přihrávku na Petra Kodýtka jsem prováhal, tak jsem vystřelil, ani jsem nemířil a spadlo to tam. Jsem hrozně rád, že jsem dal gól. Doufám, že to ze mě spadlo a podobně to půjde i dále,“ přeje si plzeňský kapitán.

Souboj posledních celků v tabulce vyzněl střelecky jasně pro Severočechy, Litvínov dokázal Plzeň přestřílet v poměru 43:25. „Byl to stokrát těžší zápas, než když hrajeme s týmem, který se nachází nahoře v tabulce. Dneska to byl vyloženě boj, Litvínov nemá body, my jich máme také málo, takže jsme rádi, že takto důležitý zápas jsme zvládli. Měli jsme také hodně štěstí, protože opět jsme bláznili s hrou ve čtyřech. Budu se opakovat, příště si na to musíme dávat větší pozor. Ale zaplaťpánbůh, že jsme to dneska urvali, nicméně pořád je na čem pracovat a zlepšovat se,“ dodává Schleiss.

Závěr utkání byl velice hektický, nejprve Schleiss vstřelil pátou branku, ta ovšem kvůli ofsajdu neplatila. „Konec zápasu byl šílený, Lukáš Kaňák mi dal puk, avšak já jsem si sám vjel do ofsajdu, což byla blbost, ale zrovna jsem to i hezky trefil. Poté jsem špatně vyhodil puk a následně jsem se na trestné lavici jen modlil. Zaplaťpánbůh, že to kluci uhráli,“ říká závěrem Jan Schleiss.



FOTO: Roman Turovský.