Preview 13. kolo

První čtvrtina končí, zbývajícím soupeřem je Motor!

Tipsport extraliga frčí jako velká voda a indiáni duelem v Českých Budějovicích uzavřou již první čtvrtinu základní části.


MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Budvar aréna, České Budějovice
20. října 2022
13. kolo Tipsport extraligy

V loňské sezóně se oba ceky potkaly dvakrát již v letní přípravě, oba duely opanovali indiáni. Stejně tak letos, když zvítězili 4:1. V extralize si zase soupeři body spravedlivě rozdělili, shodně jednou uspěli před svými fanoušky a naopak s alespoň jedním získaným bodem padli.


Z tábora soupeře
Jihočeši po předešlé ostudné sezóně, ve které skončili zcela poslední se ziskem třiatřiceti bodů, vloni zazářili. Bodů nashromáždili téměř třikrát tolik a základní část uzavřeli na čtvrté příčce. Ve čtvrtfinále si navíc v pěti utkáních hravě poradili s Pardubicemi. V semifinále sice byla již nad síly pražská Sparta, avšak odměnou byla Motoru jistota bronzových medailí.

Letos je ovšem umístění o poznání horší, Motor je až třináctý s tříbodovým náskokem na poslední Litvínov. Na jedenáctou Škodu ovšem ztrácí bod jediný. Přitom mužstvo vstoupilo do extraligy pravou nohou, třikrát neztratilo. Jenže od té doby zapisuje pouze nezdary, naposledy 1:2 na Kladně.

Po skončení ročníku svou kariéru ukončil Jiří Novotný a trenér Patrik Martinec zamířil do Sparty. Do Mladé Boleslavi zase David Štich s Martinem Beránkem, soupeři se naopak v první lize stali Miroslav Holec a Jiří Ondráček. Jindřich Abdul vyrazil na zkušenou do Litvínova, Daniel Voženílek do Třince a Jan Piskáček je již indiánem.

Opačným směrem naopak zamířili Filip Přikryl s Martinsem Dzierkalsem, další dvojička přišla ze Sparty - Zdeněk Doležal s Jakubem Strnadem. Z kádru rivala Slavie zase Mikuláš Hovorka. Lukáš Vopelka přišel na pomoc ze Zlína, Ondřej Kachyňa z Jihlavy, Vojtěch Tomeček z Olomouce a trenérský štáb rozšířil David Čermák z Kladna. Naposledy dorazili i Lukáš Doudera z Brna a Jakub Šedivý z Liberce.

Nejproduktivnějším hráčem Motoru je Milan Gulaš, který ve dvanácti zápasech zatížil konta soupeřů osmi brankami a pěti asistencemi. V zádech má dva desetibodové spoluhráče Martina Hanzla (5+5) a Lukáše Pecha (2+8). Mezi třemi tyčemi platí za jasnou jedničku Dominik Hrachovina s úspěšností zákroků těsně nad devadesáti procenty, parťák Jan Strmeň je u hodnoty 82,6.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
BK Mladá Boleslav 2sn
(1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Malát (Houdek, Adamec) – 30. P. Kousal, rozh. náj. P. Kousal.
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Zámorský, Houdek, Budík, Baránek, Kremláček, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Hrabík, Mertl (A), Suchý – Blomstrand, Malát, Adamec – A. Dvořák, Soukup, Bitten.


Rytíři Kladno 2
Motor České Budějovice 1
(0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 30. M. Procházka (Plekanec, Dotchin), 44. Brodecki (Plekanec, Dotchin) – 42. Dzierkals (Hanzl).
Motor České Budějovice: Hrachovina (43. Strmeň) – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Bindulis, L. Doudera, Kachyňa, Marcel – Dzierkals, Hanzl, Doležal – Čachotský, Pech, Gulaš – Strnad, Toman, Tomeček - Přikryl, Koláček, Karabáček.