Ohlasy 13. kolo

Na minutu jsme přestali hrát a stojí nás to dva body, mrzí Adama Dvořáka

Pouze jeden bod vezou na západ Čech plzeňští hokejisté, kteří na závěr první čtvrtiny základní části podlehli Motoru 2:3 po samostatných nájezdech. Velkou příležitost měl v zápase i Adam Dvořák, avšak na konci první periody trefil pouze horní tyčku.

Škoda měla utkání na jihu Čech skvěle rozehrané. V průběhu druhé třetiny vedla o dvě branky, navíc Motor do žádné větší šance nepouštěla, leč jedna jediná minuta vše změnila. „Na konci druhé třetiny jsme na malý moment přestali hrát a nakonec nás to stálo celý zápas. Do té doby jsme je do ničeho nepustili, dobře jsme forčekovali, avšak bohužel takový výpadek nás stojí dva důležité body. Hodně nás to mrzí,“ praví po zápase mladý útočník.

Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů. Proti Mladé Boleslavi byl Dvořák jediným úspěšným exekutorem, nebylo tak překvapením, že se v této dovedností disciplíně ukázal i dnes. „Zkoušel jsem to samé co v úterý v Plzni, nicméně špatně jsem kotouč vystřelil. Měl jsem to více poslat na levý beton a byl by tam, brankář již byl roztažený, díru tam měl, bohužel to nevyšlo,“ mrzí plzeňského odchovance.

Po dvou dnech si tak Západočeši do tabulky připisují opět jen jeden bod. Co udělat pro to, aby to v neděli v Olomouci již bylo lepší? „To co si řekneme v kabině, musíme předvést na ledě a hrát na ledě celých šedesát minut v kuse. Musíme dřít, fárat, postupně sbírat body a zpátky se drát nahoru,“ říká závěrem Adam Dvořák.

FOTO: Marek Švamberg