CEB - PLZ 3:2sn

CEB - PLZ 3:2sn - Z dobře rozehraného zápasu bere Škodovka jen bod

První čtvrtina je u svého konce, plzeňští indiáni ji zakončili na jihu Čech, kde vyzvali místní Motor. Petr Kodýtek nastoupil do svého 300. utkání v nejvyšší soutěži, všechna odehrál v plzeňském dresu.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň

3:2sn
0:1, 2:1, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 37. Pech (Hanzl, Šenkeřík), 38. Valský (Pech), rozh. náj. Pech – 3. Schleiss (Kodýtek), 31. Kodýtek (Zámorský, Rekonen).
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 3:2.

Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Rampír, Zíka.

vyloučení
4:3
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
39:38
Zblokované střely
11:15
Hity
6:4
Vhazování
36:31
Diváci
5306

Banes Motor České Budějovice

Strmeň (Kalista) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Marcel – Dzierkals, Hanzl (A), Valský – Čachotský, Pech (C), Karabáček – Strnad, M. Toman, Tomeček – Přikryl, Koláček, Doležal – Vopelka.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Mi. Svoboda) – Kaňák, Zámorský, Baránek, Vitaloš, Houdek, Kremláček, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Hrabík, Mertl (A), A. Dvořák – Blomstrand, Malát, Adamec – Lang, Soukup, Bitten.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 65 38 2 36 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Marek Baránek 0 0 0 1 4
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 1 1 2 1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 2
Aleksi Rekonen 0 1 1 1 0
Jan Schleiss 1 0 1 1 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Martin Vitaloš 0 0 0 1 0
Petr Zámorský 0 1 1 0 0

komentář

Do první šance se dostala hostující Plzeň, Zámorského střelu se pokoušel tečovat Marek Soukup, kotouč ovšem netrefil. Z další šance ale už šli Západočeši přece jen do vedení. Domácí brankář Jan Strmeň šel za svou branku rozehrát kotouč, jenomže trefil pouze nohu Petra Kodýka, od něhož se puk odrazil před prázdnou bránu Janu Schleissovi. Následně mohl jít Kodýtek zcela sám na bránu, ale možná i díky lehkému faulu nakonec zakončit nezvládl. Indiáni byli nadále lepším celkem, do zajímavé příležitosti si od zadního mantinelu vybruslil Kryštof Hrabík, maskovaný muž Motoru byl ovšem připraven na svém místě. O vyrovnání se naopak pokoušel Zdeněk Doležal, který si udělal prostor ve slotu, pravou tyčku avšak minul. Poslední šanci první periody měli opět hosté, v přesilové hře se kotouč přívětivě odrazil k Adamu Dvořákovi, nicméně plzeňský mladý útočník trefil pouze horní tyčku.

I do prostředního dějství vstoupila lépe Plzeň, hned po pár vteřinách si nabruslil do ideální střelecké pozice Jan Schleiss, jeho ránu z vrcholu levého kruhu avšak lapil Jan Strmeň. Posléze se do šance dral Marek Soukup, který mohl vstřelit svou premiérovou branku v extralize, nicméně nesobecky ještě přihrával, Martin Lang ale vedení Plzně nezdvojnásobil. Budějovice se do ojedinělé šance dostali v početní výhodě, Martin Hanzl Pavláta z pravého kruhu ale neprostřelil. Dvě možnosti měl na to Sebatián Malát, který nejprve natáhl ke střele z pravé strany, při druhém pokusu nepřekonal brankáře Motoru po pobídce Lukáše Kaňáka. Avšak z další šance už se branka zrodila. V přesilové hře napřáhl Aleksi Rekonen, k odraženému puku se dostal Petr Kodýtek, který z mezikruží neměl problém trefil poodkrytou část brány. Avšak nedlouho poté dokázal i Motor využít početní výhodu, vyražený kotouč dorazil u pravé tyčky Lukáš Pech. Uběhlo pouhých 41 vteřin a již bylo vyrovnáno. Tentokrát šťastně bekhendem dorazil puk bekhendem za Pavláta Jakub Valský. Po dvou třetinách tak svítil na kostce vyrovnaný stav.

Třetí dějství odšpuntoval obránce Motoru Petr Šenkeřík, který napřáhl na modré čáře, proti jeho prudké ráně nicméně bleskově zasáhl Pavlát svou lapačkou. Branku Strmeně se zase pokoušel ohrozit Ludwig Blomstrand, který to zkoušel z otočky, skóre se ale neměnilo. Vzápětí plzeňského brankáře zbytečně sekl Vopelka, v početní výhodě se snažil vrátit vedení Plzni Kryštof Hrabík, který měl hodně prostoru u pravé tyče, puk za brankáře ale neprocpal. Krátce za polovinou třetí dvacetiminutovky měla Škoda obrovskou šanci. Nejprve byl zcela sám mezi kruhy Petr Kodýtek, poté Aleksi Rekonen neprocpal přes bránicího hráče puk do sítě. V závěru se hrálo nahoru dolů, po přečíslení dvou na jednoho zakončoval před Pavlátem Matěj Toman, avšak ani on nezrušil vyrovnaný stav. Vyrovnaný duel tak po šedesáti minutách skončil nerozhodně 2:2.

Na startu prodloužení mohl rozhodnout Lukáš Pech, v nejméně vhodnou dobu avšak zlomil hokejku. Následnou ránu Petra Šenkeříka zasel skvěle zastavil Dominik Pavlát. A když se neujaly ani rány Zámorského a Valského, dospělo utkání až do samostatných nájezdů. Jediným úspěšným střelcem byl v páté sérii Lukáš Pech a díky jeho příspěvku dokázal domácí Motor otočit utkání z 0:2 na 3:2.Škoda Plzeň z dobře rozehraného utkání bere jeden bod.


FOTO: Petr Tibitanzl.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (HC Motor České Budějovice): „Použiji jednu frázi, našli jsme cestu k vítězství. Ze začátku jsme byli pokleslí a za stavu 0:2 to pro nás nebylo jednoduché. Našli jsme cestu zpátky, rozhodli jsme v penaltách, kde už je to hop nebo trop a nám se to povedlo. Vzal to na sebe kluk, který je tady jeden z lídrů. Lukáš Pech odvádí fantastickou práci na ledě, tak i v kabině.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Těžko se mi zápas hodnotí. Vstoupili jsme do utkání dobře a dostali jsme se do vedení. Druhá třetina byla z naší strany výborná, hodně jsme se drželi u soupeře v pásmu, měli jsme spoustu šancí a z přesilové hry jsme následně přidali i druhý gól. Poté jsme udělali hloupý faul, soupeř dokázal vstřelit branku a vzápětí poté hned i druhou. Ve třetí třetině se začínalo znovu od nuly, zkraje jsme byli pod malou dekou, následně se to ale opět srovnalo a bylo to nahoru dolů. V prodloužení jsme nevyužili přečíslení tři na jednoho, bohužel jsme to využili. Nájezdy už je obehraná písnička, opět jsme je nezvládli, to už je loterie.“