PLZ - CEB 4:1

PLZ - CEB 4:1 - Indiáni po Bruslařích skalpovali i Jihočechy!

S novým hracím týdnem přišla i nová výzva, tou pro indiány byly České Budějovice. A modrobílí začali dobře, skóre otevřel Samuel Bitten v první početní výhodě zápasu.

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

4:1
1:1, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 8. Bitten (Zámorský), 22. Rekonen (Meyer, Mertl), 39. Kodýtek (Schleiss, Baránek), 58. Zámorský (Meyer) – 17. Přikryl. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Rozhodčí: Valenta, Jechoutek – Frodl, Hnát.

vyloučení
8:7
Využití
3:0
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Piskáček, Zámorský, Houdek, Kaňák, Budík, Baránek, Kvastnička, Vitaloš – Rekonen, Mertl, Meyer, Suchý, Kodýtek, Schleiss, Blomstrand, Bitten, Dvořák, Malát, Hrabík, Sedlák.

Banes Motor České Budějovice

Hrachovina (Kalista) – Percy, Šenkeřík, Štencl, Vráblík, Kachyňa, Hovorka, Doudera – Přikryl, Pech, Gulaš, Vopelka, Hanzl, Valský, Dzierkals, Drančák, Doležel, Kříž, Toman, Tomeček.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Na jaře došlo mezi oběma kluby k pohybu tří hráčů a všichni dnes naskočili. Jako první ovšem zahrozil Schleiss, který dostal mnoho prostoru mezi kruhy, avšak skóre neotevřel. To až po chvilce Samuel Bitten, který po necelé půlminutce přesilové hry protečoval do sítě ránu Petra Zámorského od modré. Navýšit náskok Plzně mohl brzy na to Schleiss, který se ocitl osamocený na brankovišti. Hrachovina ovšem zakročil jako proti jeho kličce, tak proti dorážce Suchého. Činil se i po chvilce, když se za obranu soupeře dostal Kodýtek, proti jeho střele mezi betony včas zakročil. A tak přišel pro Škodu trest. Filip Přikryl zachytil domácí rozehrávku, protlačil se až před Svobodu a do kabin se tak odcházelo za nerozhodnutého stavu.

To po 78 vteřinách prostřední části změnil Aleksi Rekonen, který obdržel křižný pas od Meyere a z první z pravé strany propálil vše, co mu stálo v cestě. Odpověděl málem Dzierkals, který pláchl všem na ledě, Svoboda své barvy podržel. Vzápětí na druhé straně vznikl obrovský závar, Hrachovina ovšem odolal pokusům Mertla, Zámorského i Rekonena. Za nedlouho poté na modré napřáhl Vopelka, ještě dorážel Toman, plzeňský mág nadále čaroval. Navíc na druhé straně jeho spoluhráči navýšili náskok, když Schleiss oslovil na brankovišti volného Petra Kodýtka, kterému prakticky pouze stačilo nastavit hůl.


Poslední dějství odšpuntovalo oslabení Motoru a Hrachovina měl rázem plnou výstroj práce. Nejprve mu při dorážce Mertla pomohla i tyč, poté se bravurně přemístil proti ráně Rekonena z první po předchozí příhře z kruhu na kruh. Na druhé straně pohrdl přečíslením tři na jednoho Přikryl, když vzal vše na sebe a pouze nastřelil Budíka. Vážněji vypadala dělovka Gulaše, který si našel na ose hřiště odražený kotouč. To už bylo moc na Doležela, který vyprovokoval bitku, avšak se zlou se na kolenou a bez dresu potázal. Naopak gólově duel uzavřel Petr Zámorský, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Další duel čeká na indiány "až" v sobotu, kdy se na turnaji v Bolzanu postaví Düsseldorfu.

Foto: Marek Švamberg

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Škoda Plzeň): „První třetina byla z naší strany výborná, měli jsme spoustu šancí a tlak. Pak jsme od toho ustoupili, hra nebyla zase optimální. Je to od nás takové ve vlnách. Stále se učíme systém, ale nesmíme od toho ustupovat. V průběhu prostřední části a i úvodu poslední periody jsme z toho ustoupili úplně zbytečně. Ale byly tam pasáže, které vypadaly tak, jak by měly. Spokojenost tedy je, Motor přijel v silném složení, je to dobré vítězství pro sebevědomí a další práci.“

Jaroslav Modrý (HC Motor ČB): „Bylo to pro nás utkání, které jsme potřebovali. Aby se kluci sžili s rychlostí extraligy a rychlostí těch rozhodnutí na ledě, abychom byli do soutěže připravení. Ukázalo to o našich hráčích spoustu věcí, jak si hledají svojí roli v týmu. Máme plno nových kluků, kteří si hledají své místo a minuty. A s tím si nyní hrajeme a dáváme to do kupy, aby to mělo hlavu a patu.“