PLZ - CEB 3:5

PLZ - CEB 3:5 - Velká přestřelka patřila nakonec hostům

Je konec! Indiáni mají za sebou základní část, po které vybojovali svou šestnáctou účast v play off v řadě!

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice

3:5
1:1, 1:2, 1:2

Branky a nahrávky: 1. Rekonen (Holešinský, Zámorský), 29. Mertl (Pour, Pavlát), 55. Mertl – 4. Šenkeřík (Raška I), 21. Gulaš (Štencel), 36. Přikryl (Valský, Vondrka), 41. Doležal (Percy), 60. Přikryl.
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.

Rozhodčí: Sýkora, Veselý – Brejcha, Klouček.

vyloučení
4:5
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
41:33
Zblokované střely
17:7
Hity
3:4
Vhazování
39:23
Diváci
4219

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Mi. Svoboda) – Skok, Zámorský, Houdek, Jiříček, Baránek, Jaroměřský – Schleiss (C), Holešinský, Rekonen – Pour, Mertl (A), Blomstrand – M. Beránek, Honejsek, Hrabík – Bitten, Suchý, Adamec.

Banes Motor České Budějovice

Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Percy, Šenkeřík, Kachyňa, Hovorka – Dzierkals, Přikryl, Gulaš (C) – Vondrka, Hanzl, Valský – Raška I, M. Toman, Doležal - Kříž.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 32 4 28 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Marek Baránek 0 0 0 -2 0
Martin Beránek 0 0 0 -1 0
Samuel Bitten 0 0 0 0 2
Ludwig Blomstrand 0 0 0 -1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 1 1 0 0
Antonín Honejsek 0 0 0 -2 0
Michal Houdek 0 0 0 -2 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 0 0
Jan Jaroměřský 0 0 0 0 2
Adam Jiříček 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 2 0 2 0 0
Jakub Pour 0 1 1 0 0
Aleksi Rekonen 1 0 1 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 1 2
Jan Skok 0 0 0 1 0
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 2 2 1 0

komentář

Škoda začala poslední duel základní části zhurta, již po dvanácti vteřinách si našel nahození Aleksi Rekonen před Hrachovinou, kterého překonal. Poté se opřel do puku mezi kruhy Blomstrand, to již muž s maskou Jihočechů zakročil. Na druhé straně se Motoru podařilo vyrovnat, když si indiáni nešťastně sami srazili do sítě nahození Petra Šenkeříka z levého rohu před bránu. Rychle vrátit mohl svým barvám vedení zpět Pour, z levého kruhu ale nevyzrál na rameno Hrachoviny. Ten se činil i vzápětí, když po křižné příhře vystřelil z první z levé strany Bitten. Když pak podobně na druhé straně neuspěli Gulaš a později i Dzierkals, odcházelo se do poprvé do kabin smírně.

Prostřední perioda začala pro domácí hned dvojitou pohromou. Bez cizího zavinění se k zemi sesunul Holešinský, který musel být následně za asistence dopraven rovnou do kabiny. Navíc jeho nepříjemnost využil Milan Gulaš, před kterým se otevřel prostor a explzeňský kapitán z osy hřiště zamířil přesně k pravé tyči. Další trefu měl na čepeli Valský, jenž se ocitl sám u levé tyče, jeho bekhend mezi betony Pavlát udržel. Na druhé straně zase Hrabík dorážel pokus Zámorského od modré, avšak síť rozvlnil pouze z boku. Lépe si vedl Tomáš Mertl, který v přečíslení tři na jednoho nadvakrát srovnal stav. Do kabin ovšem nakonec přeci jenom odcházeli spokojenější hosté, když odchovanec Západočechů Filip Přikryl zamířil přesně po příhře od tyče k tyči.

I poslední perioda přinesla rychlý gól. Percyho přesilovkové zakončení z osy hřiště na brankovišti doklepl do sítě Zdeněk Doležal. Okamžitou odpověď měl na čepeli Honejsek sám před Hrachovinou na levé straně, avšak minul zařízení. Podobně si vedl i Pour, který sám s Mertlem před hostující svatyní přestřelil. Necelých šest minut před třetí sirénou zkusila Škoda hru bez brankáře a hned po čtyřech vteřinách na brankovišti doklepl puk do sítě Tomáš Mertl. Další velké šance ale již indiáni neproměnili, což potrestal těsně před závěrečným hvizdem ranou do prázdné opět Filip Přikryl.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Zápasy jsou o gólech, my se v koncovce strašně trápíme. Měli jsme dobrý vstup do utkání, bohužel jsme následně hned dvakrát inkasovali. Nepomohli jsme si ani přesilovými hrami, avšak nakonec jsme se přece jen vrátili nějakým způsobem zpět do zápasu, avšak to střelecké trápení nás stále provází. Chtěli jsme vyhrát, abychom si zvedli sebevědomí, ale bohužel se to nepovedlo. Pevně věříme, že nějaké góly nám tam konečně spadnou teď v předkole.“

Roman Fousek (HC Motor České Budějovice): „My jsme rádi, že jsme zvládli poslední zápas v sezóně, i když jsme neměli dobrý vstup do utkání, hned po dvanácti vteřinách jsme prohrávali. Podobně šťastným gólem jsme se ale brzy vrátili do zápasu. Posléze jsme ještě přidali nějaké branky a utkání jsme dotáhli do vítězného konce. Je vidět, jakou roli hraje psychika, po výhře nad Kladnem se hráčům uvolnily ruce, spadly nám tam dnes góly, které by nám tam jindy nepadly. Naopak jsme měli i velké štěstí kolem naší brány, protože bylo vidět, že Plzeň nehraje zrovna v nejlepším rozpoložení.“