Preview 52. kolo

Konec základní části ve znamení souboje s Motorem!

Základní část Tipsport extraligy dospěla do svého konce, posledním duelem bude před vyřazovacími boji pro Škodu zápas s Jihočechy.

52. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. ČESKÉ BUDĚJOVICE od 16:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
5. března 2023
52. kolo Tipsport extraligy

Na závěru loňské základní části skolila Škoda Motor 4:1 a stejným výsledkem začala i v aktuální sezóně, ve které si zatím s Českými Budějovicemi body rozdělila v poměru 6:3, když vždy bodovala. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Jihočeši po předešlé ostudné sezóně, ve které skončili zcela poslední se ziskem třiatřiceti bodů, vloni zazářili. Bodů nashromáždili téměř třikrát tolik a základní část uzavřeli na čtvrté příčce. Ve čtvrtfinále si navíc v pěti utkáních hravě poradili s Pardubicemi. V semifinále sice byla již nad síly pražská Sparta, avšak odměnou byla Motoru jistota bronzových medailí.

Letos je ovšem umístění o poznání horší, Motor je až třináctý. Přitom mužstvo vstoupilo do extraligy pravou nohou, třikrát neztratilo. Jenže pak se karta obrátila, nepomohla ani změna trenéra a v posledních deseti kolech přišla tříbodová radost pouze dvakrát. Naštěstí pro Jihočechy ale právě naposledy s Kladnem, kdy si to oba celky napřímo rozdaly o pád do baráže o udržení.

V dresu Jihočechů sice odchytal více minut Dominik Hrachovina, ovšem úspěšnost zákroků nevytáhl nad devadesát procent. Naopak parťák Jan Strmeň je nad hodnotou 91. Kanadské bodování týmu vede Lukáš Pech s osmi góly a osmatřiceti asistencemi. V zádech má nejlepšího střelce mužstva Milana Gulaše (23+18).

Jako tým má Motor čtvrté nejlepší početní výhody, hra v oslabení je sedmá. Suma posbíraných trestných minut je v celém startovním pelotonu třetí nejnižší, ta rozdaných hitů desátá a zblokovaných střel devátá.


Výsledky posledních zápasů
BK Mladá Boleslav 4
HC Škoda Plzeň 2
(1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. O. Roman (Malát, Lantoši), 22. Fořt (Söderlund), 29. Bernad (O. Roman, Malát), 59. J. Stránský (Lunter) – 22. Pour (Blomstrand, Kremláček), 53. Hrabík (Zámorský, Holešinský).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Skok, Zámorský, Houdek, Jiříček, Kremláček, Jaroměřský – Schleiss (C), Holešinský, Rekonen – Suchý, Honejsek, Hrabík – Blomstrand, Mertl (A), Pour – M. Beránek, Bitten, Adamec – A. Dvořák.


Motor České Budějovice 5
Rytíři Kladno 2
(0:0, 4:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Valský (Vondrka, Šenkeřík), 29. Doležal (Hanzl, Percy), 33. Šenkeřík (Vondrka), 34. Přikryl (Kachyňa, Percy), 56. Vráblík (Štencel, Valský) – 38. Filip (Slováček), 45. Klepiš (M. Procházka, Ticháček).
Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel, Percy, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Hovorka – Dzierkals, Pech, Gulaš – Vondrka, Hanzl, Valský – Čachotský, M. Toman, Doležal – Strnad, Raška I, Přikryl.