Preview 18. kolo

Druhé západočeské derby sezóny hostí Karlovy Vary!

Modrobílí před reprezentační pauzou naposledy vyrážejí mimo své mantinely, na půdě Energie je čeká derby!


HC ENERGIE KARLOVY VARY
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

KV Arena, Karlovy Vary
4. listopadu 2022
18. kolo Tipsport extraligy

Škoda míří na led Karlových Varů, kde potřebuje zlomit nepříznivou bilanci. Již posledních pět zápasů odjížděla z lázeňského města s porážkou, dohromady získala jediný bod. Naposledy se modrobílí na půdě soupeře radovali před více než třemi lety v září roku 2019, kdy se pod vítězství 3:0 podepsali Heřman, Gulaš, Mertl a gólman Frodl.


Z tábora soupeře
Energie vloni zakončila své putování základní částí na posledním postupovém místě, tedy dvanáctém. To si vybojovala doslova v posledních dvou utkáních, když zvítězila v Plzni a následně v přímém souboji i s Litvínovem. V předkole play off čekaly Pardubice, které zvítězily 3:0 na zápasy. Letos je umístění lepší, aktuální příčka je osmá.

Přitom paradoxně se doma Západočechům nedaří, zvítězili pouze dvakrát ze sedmi pokusů, naposledy inkasovali půltucet od Třince. Síla tedy tkví v duelech na ledech soupeřů, kdy z devíti ztratili pouze tři. Shodou okolností jeden v posledním kole v Olomouci 0:2. Zároveň však Energie zůstává jediným celkem, který letos vyzrál na Pardubice, jeho led dobyl 4:2.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Tomáš Rachůnek, který nastřílel pět branek a přidal osm asistencí. V zádech má nejlepšího střelce týmu Petra Koblasu s bilancí 7+3. Mezi třemi tyčemi odchytal o něco málo více minut Štěpán Lukeš, nevytáhl ovšem úspěšnost zákroků nad devadesát procent. Jeho parťák Vladislav Habal je naopak na hodnotě téměř 91.

Úspěšnost početních výhod staví Energii na průběžné deváté místo, hra v oslabení je na tom na chlup stejně. Průměrný počet hitů provedených všemi hráči týmu na zápas je šestý nejvyšší, zblokovaných střel zase úplně nejvyšší. Průměrná domácí návštěva 3112 fanoušků je po Bruslařích (3072) v extralize druhá nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
HC Sparta Praha 0
(1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Hrabík (Baránek, Zámorský), 28. Blomstrand (Suchý, Kaňák), 48. Rekonen (Hrabík), 58. Holešinský.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Kremláček, Houdek, Kaňák, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek (A), Holešinský – Blomstrand, Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Malát, Adamec – A. Dvořák, Suchý, Bitten.


HC Olomouc 2
HC Energie Karlovy Vary 0
(1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Nahodil (Řezníček, Olesz), 49. Orsava (Ondrušek).
HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Mikyska – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek – Redlich, Jiskra, Kohout – Sapoušek, Adámek, Kružík.