Ohlasy 18. kolo

Věříme za každého výsledku, dnes se to vyplatilo, říká Petr Zámorský

Povedlo se. I druhé západočeské derby patří Plzni. Lví podíl na tom má obránce Petr Zámorský, který hned dvakrát rozvlnil síť za brankářem Lukešem.

Utkání jako na houpačce, to bylo letošní druhé westderby. Jak ho ze svého pohledu viděl plzeňský obránce? „Celý zápas byl nahoru dolů. Nejprve jsme vedli my, pak si to vzaly zpět Vary. Ve třetí třetině jsme byli opět šťastnější, avšak domácí v závěru opět srovnali. My jsme rozhodně rádi za dva body,“ říká Petr Zámorský.

Karlovy Vary si ve třetí třetině vypracovaly dvoubrankový náskok, přesto se Škodovce povedlo utkání dokonale otočit. „Pořád věříme za každého výsledku. Hráli jsme pořád stejně a nakonec se nám to vyplatilo. Musíme vždy odmakat šedesát minut a až pak se můžeme podívat na co to stačilo či nestačilo.“ A hned dvě branky nesou dnes podpis právě Zámorského. „Snažím se odvádět maximum a pomáhat týmu. Dostávám hodně prostoru, určitě chci hrát dobře dozadu, ale i dopředu,“ dodává bek indiánů.

Jak již bylo řečeno, zápas nakonec musel až do prodloužení, kde Plzeň zkusila stejnou fintu jako proti Vítkovicím. Dominik Pavlát zamířil na střídačku a modrobílí hráli v situaci čtyři na tři. Bude to nyní Škoda aplikovat v každém zápase? „Těžko říct, o tam já nerozhoduji, od toho máme trenéry. Dneska jsme ale měli namále, skoro nám to tam v prodloužení spadlo. Avšak makali jsem celý zápas, takže jsme rádi, že to štěstí ve finále šlo za námi,“ je rád Zámorský.


Díky dvoubodové výhře poskočila Plzeň v tabulce již na šestou příčku.Já tabulku popravdě moc nesleduji, pro mě se nic nemění. Já chci jít do každého utkání s čistou hlavou, na sto procent ho odmakat a je mi jedno, zdali jsme v tu dobu dvanácti či šestí. Samozřejmě jestli jdeme tabulkou nahoru, tak jsme za to rádi, vážíme si toho, ale zůstáváme pokorní,“ říká závěrem Petr Zámorský.