Preview 20. kolo

Po přestávce do boje! Škoda míří do Brna

Téměř čtrnáctidenní reprezentační pauza je za námi, Škodu čeká po pauze souboj modrobílých celků.


HC KOMETA BRNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Winning Group Arena, Brno
18. listopadu 2022
20. kolo Tipsport extraligy

Bilance vzájemných utkání je v posledních duelech na straně Komety. Z posledních osmi střetnutí totiž šestkrát slavila vítězství, přesto zajímavostí zůstává, že hned pět utkání skončilo po základní hrací době nerozhodnutých. Z posledních pěti pak dokonce čtyři.


Z tábora soupeře
Kometě loňský extraligový ročník příliš nevyšel, obsadila po základní části až desátou příčku, na šesté indiány ztratila patnáct bodů. V předkole play off byl nad síly Liberec, v sérii totiž v každém utkání zvítězili domácí.

Letos je umístění zatím mnohem lepší, Brno uzavírá postupovou čtyřku. Na první Pardubice ztrácí dvanáct bodů, má ovšem dva duely k dobru. Přitom vstup do soutěže se týmu příliš nepovedl, v prvních pěti utkáních pouze jednou zvítězil za tři body a třikrát padl. Pak se karta obrátila. V posledním kole sice na ledě Mountfieldu přišla porážka 1:5, avšak ta navázala na sedm výher.

Bodově mužstvo nejvíce táhne Petr Holík, který se čtyřikrát trefil do černého a šestnáctkrát asistoval. V zádech má Adama Zbořila (3+11) a Luboše Horkého (10+3). Mezi třemi tyčemi se více daří Dominiku Furchovi, který procentuální úspěšnost zákroků vytáhl nad třiadevadesát procent, Marek Čiliak je přibližně o procento pozadu.

Jako tým má Kometa po Třinci nejlepší početní výhody v celé soutěži, hra v oslabení je (opět s Oceláři) zase nejhorší. Průměrný počet hitů provedených všemi hráči týmu na zápas je desátý nejvyšší, zblokovaných střel zase pátý. Průměrná domácí návštěva je letos lehce přes 6000 fanoušků, vyšší je ve Vítkovicích, na Spartě a v Pardubicích.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 3
Bílí Tygři Liberec 4pp
(2:1, 0:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Rekonen (Kodýtek, Hrabík), 17. Blomstrand, 48. Holešinský (Schleiss, Kodýtek) – 5. Ordoš (A. Najman, Frolík), 35. Balinskis (Vlach), 37. Ordoš, 61. Filippi (Birner, Balinskis).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Vitaloš, Houdek, Kaňák, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Rekonen – Blomstrand, Mertl (A), Holešinský – Suchý, Malát, Hrabík – A. Dvořák, Bitten, Adamec.


Mountfield HK 5
HC Kometa Brno 1
(1:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. Lev (Lalancette, Blain), 36. Jergl (Lalancette), 43. Okuliar (F. Pavlík), 49. Lalancette (Smoleňák), 59. Jergl (Blain) – 47. Flek (Holík, Ďaloga).
HC Kometa Brno: Furch – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Holland, Hrbas, Kundrátek (A), Gulaši (A) – Flek, Holík, Koblížek – Zaťovič (C), Strömberg, Vincour – Kollár, Sallinen, Šalé – Dufek, Zbořil, Kratochvíl.