KOM - PLZ 3:1

KOM - PLZ 3:1 - Po čtyřech zápasech se Plzeň vrací z brněnského ledu bez bodu

Reprezentační přestávka je minulostí. Po pauze cestovala Škodovka na horký brněnský led, tam v předchozích dvou sezónách vždy vybojovala alespoň jeden bod.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

3:1
0:1, 1:0, 2:0

Branky a nahrávky: 24. Horký (Holík, Zbořil), 48. Kundrátek (Zbořil, Holík), 57. Koblížek (Ščotka) – 18. Suchý (Malát).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 3:1.

Rozhodčí: Stano, Vrba – Hlavatý, Lederer.

vyloučení
2:5
Využití
2:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
21:21
Zblokované střely
7:16
Hity
2:5
Vhazování
29:24
Diváci
7079

HC Kometa Brno

Furch (Čiliak) – Ščotka, Ďaloga, Hrbas, Kundrátek (A), Gulaši (A), Kučeřík, R. Černý – Flek, Holík, Horký – Zaťovič (C), Strömberg, Koblížek – Vincour, Sallinen, Dufek – Kratochvíl, Zbořil, Šalé.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Svoboda) – Baránek, Zámorský, Kvasnička, Vitaloš, Houdek, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Holešinský – A. Dvořák, Mertl (A), Rekonen – Suchý, Malát, Hrabík – Lang, Bitten, Adamec – Sedlák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 58 22 3 19 86,36 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Marek Baránek 0 0 0 0 0
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 -1 2
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Kryštof Hrabík 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 1 2
David Kvasnička 0 0 0 0 2
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 1 1 1 2
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Zdeněk Sedlák 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 1 0 1 1 0
Martin Vitaloš 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 0 0 -1 0

komentář

Úvodní šanci dnešního zápasu měl domácí Horký, ten si hned v první minutě nabruslil do útočné třetiny, prudkým švihem trefil ale jen držadlo hole Dominika Pavláta, který opět nastoupil v plzeňském brankovišti. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Dominika Furcha Martin Lang, brankář Komety jeho pokus pouze vyrazil, aktivní Bitten nicméně následně skákající kotouč nezasáhl. Nedlouho poté se hezkou akcí prezentoval mladý útočník Eduard Šalé, který se skrz Kremláčka dostal až gólmana Škody, ten se ovšem vytasil s dobrým zákrokem. Vzápětí už se ale poprvé měnilo skóre zápasu. Martin Zaťovič špatně rozehrál kotouč ve střením pásmu, puku se zmocnil Sebastián Malát, s ním najel na levý kruh, neunáhlil se a všiml si ještě volného Filipa Suchého, který následně měl jen prázdnou bránu. Kometa se záhy snažila o vyrovnání, v první části nicméně již žádná branka nepadla.


Na startu prostředního dějství se stála málovídaná věc. Kryštof Hrabík stál na hranici brankoviště, domácí brankář mírně zavrávoral, od pravého mantinelu poté nahodil kotouč na branku Petr Zámorský, nicméně hlavní rozhodčí rozpažil. Následovala konzultace rozhodčích, poté i s videorozhodčím a k překvapení všech branka nyní platila. Tím příběh neskončil. Trenér Komety Martin Pešout si vzal trenérskou výzvu a po ní hlavní rozhodčí gól opět odvolal. A s indiány bylo ještě hůře. O minutu později hráli Moravané početní výhodu, Holík servíroval kotouč na brankoviště, puk se ovšem přívětivě odrazil mezi kruhy k Luboši Horkému, který přesnou ranou vyrovnal na 1:1. O pár minut později Kodýtek našel v dobré pozici Adama Dvořáka, ten nerozhodný stav ale nezlomil. Neuspěla ani rána Michala Houdka, která nadělala problémy Furchovi. Lépe se nevedlo ani Zdeňku Sedlákovi, který se vrátil do hry po zranění, z levé strany mířil jen doprostřed brány. Po dvou třetinách tak platil nerozhodný stav.

Třetí periodu odšpuntovali hosté v přesilové hře, na brankáře Komety létala jedna střela za druhou, jenomže všechny pokusy Furch zachytil. To Kometa si ve stejné herní situaci vedla o poznání lépe. Na levý kruh dostal nabito Tomáš Kundrátek a obránce Brna napálil kotouč přesně pod horní tyčku. Odpovědět se snažil Petr Zámorský, který napřáhl až ke stropu haly, jeho rána byla ovšem sražená mimo tři tyče. Stejný hráč vyslal o dvě minuty na Furcha další jedovatou střelu, tu však již schoval maskovaný muž Komety ve své lapačce. Zdvojnásobit vedení naopak mohl po přiťuknutí Ščotky Eduard Šalé, z mezikruží ale mířil pouze doprostřed brány. Z rychlého protiútoku se Kryštof Hrabík nebezpečně natlačil před bránu a překvapený Furch se musel roztáhnout na ledě. Nakonec však celá situace dobře dopadla pro domácí defenzivu. V následující minutě ujeli Brňané ve dvou proti osamocenému Petru Zámorskému, Radek Koblížek chtěl předat puk na druhou vlnu, jenomže plzeňský obránce mu přívětivě srazil puk zpět na hokejku a před domácím forvardem už byla záhy jen prázdná brána. V závěru utkání to hosté zkusili při hře bez brankáře, zkorigování se ovšem nedočkali. Po reprezentační přestávce tak prohrála Škodovka v Brně 1:3.

FOTO: Vít Golda.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (HC Kometa Brno): My jsme měli nejlepších prvních deset minut ze všech dosavadních domácích zápasů. Bohužel jsme z našich brejků a šancí góly nedali a potom jsme dostali nešťastný gól, který padl po dvou našich zbytečných chybách. To ovlivnilo i druhou třetinu, která naopak byla jedna z nejhorších, co jsme letos předvedli. Bylo důležité, že se po druhé třetině mužstvo uklidnilo. Podařilo se nám proměnit dvě přesilovky. My jsme silní v obraně a ten tlak soupeře nám paradoxně vyhovuje a zápas jsme si i díky tomu pohlídali. Musím ale uznat, že Plzeň hrála výborně, hrála aktivně, dělala nám velké problémy a byl to po reprezentační pauza výborný zápas, který nabídl parádní hokej.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Úvod jsme neměli úplně ideální, Brno mělo dvě nebo tři velké šance. Pak se hra srovnala a od 10. minuty první třetiny už jsme hráli dobře. Podařilo se nám dostat do vedení, bohužel rozhodly speciální formace, v oslabení jsme dostali dva góly. Pak už jsme to na konci honili, což bylo těžké. Na druhou stranu musím kluky pochválit, protože podali dobrý a bojovný výkon. Gratuluji soupeři.“