PLZ - KOM 3:4pp

PLZ - KOM 3:4pp - Čtvrtá remíza s Kometou z posledních pěti vzájemných duelů, Plzeň bere bod

Indiáni se tento týden vydali již potřetí do boje, po úspěšném derby a cestě pod Ještěd dnes přivítali v LOGSPEED CZ Aréně brněnskou Kometu.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

3:4p
2:1, 1:2, 0:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 4. Mertl (Zámorský), 18. Rekonen (Schleiss, Zámorský), 38. Hrabík (Baránek, Suchý) – 3. Holík (Vincour, Zaťovič), 29. Vincour (Horký, Zbořil), 37. Flek (Holík, Horký), 63. Koblížek (Sallinen). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Brejcha, Malý

vyloučení
4:3
Využití
1:2
V Oslabení
0:0
střely na branku
30:24
Zblokované střely
13:17
Hity
3:3
Vhazování
27:22
Diváci
4528

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Zámorský, Baránek, Kvasnička, Budík, Vitaloš – Kodýtek (A), Schleiss (C), Rekonen – Blomstrand, Suchý, Hrabík – Meyer, Mertl (A), Adamec – Lang, Malát, Sedlák.

HC Kometa Brno

Čiliak (Tomek) – Ščotka (A), Forman, Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Hrbas, Fajmon – Flek, Holík, Horký – Zaťovič, Sallinen (C), Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Malý, Vincour.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 63 24 4 20 83,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 1 0
Marek Baránek 0 1 1 1 0
Ludwig Blomstrand 0 0 0 1 2
Vojtěch Budík 0 0 0 0 0
Kryštof Hrabík 1 0 1 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 1 0
Martin Lang 0 0 0 -1 0
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 1 0 1 0 0
Nicolai Meyer 0 0 0 1 0
Aleksi Rekonen 1 0 1 0 2
Zdeněk Sedlák 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 1 1 -1 2
Filip Suchý 0 1 1 1 2
Martin Vitaloš 0 0 0 -1 0
Petr Zámorský 0 2 2 1 0

komentář

Do utkání vstoupili lépe hosté. Po brzkém vyloučení na domácí straně dostal mnoho prostoru na pravém kruhu Petr Holík a trefil přesně ke vzdálenější tyči. Ovšem indiáni odpověděli za pouhých sedmatřicet vteřin. Tomáš Mertl si našel mezi kruhy zablokovaný pokus Zámorského od modré a rozvlnil síť. Pak svůj um předvedl ve velkém stylu Svoboda. Nejprve si poradil s Flekem, který dostal mnoho prostoru na ose hřiště, skvěle se vzápětí přesunul i proti Hollandovi, jenž pálil z první po pasu Šalého v přečíslení dvou na jednoho. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Škodě stačila necelá půlminutka přesilové hry, aby Schleiss předložil z levého kruhu na vrchol pravého, odkud málem protrhl síť Aleksi Rekonen.

Další využitou přesilovou hru střetnutí zapsali Jihomoravané, když v úvodu prostředního dějství střílenou přihrávkou na brankovišti našel Horký Tomáše Vincoura. Další obrat ve skóre zapsal Jakub Flek, ke kterému se šťastně odrazil kotouč při chybě v domácí rozehrávce a brněnský útočník poté předvedl velmi šikovné ruce. Západočeši se obratem vrhli do útoku, leč zblízka neudeřil Meyer a ani Mertl. Do kabin se přesto nakonec odcházelo za nerozhodnutého stavu, když se z brankoviště prosadil dorážkou Baránkovy rány od modré Kryštof Hrabík.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Schleiss, jenž vykouzlil skvělou pozici pro Kaňáka pálícího z první z druhé vlny. Čiliak puk neudržel, pomohli mu ovšem obránci. Před brankáře Komety se poté velmi efektivně a efektně protáhl Adamec, ale skóre zůstalo neměnné. Zblízka se nepovedlo duel překlopit na plzeňskou stranu ani Mertlovi a později Schleissovi, jenž se na brněnskou svatyni řítil sám zprava. Když poté dvakrát parádními střelami z podobného místa v početní výhodě neuspěl ani Rekonen, muselo na řadu přijít prodloužení. To v jeho polovině ukončil Radek Koblížek, který se protáhl až před Svobodou a rozhodl ranou k tyči. Plzeň tak i ve třetím utkání tohoto týdne boduje, s Kometou zase remízovala počtvrté z posledních pěti zápasů.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Věděli jsme, co můžeme od Komety čekat. Sice jsme první třetinu vyhráli 2:1, avšak z naší strany to nebylo dobré. Upozorňovali jsme hráče, že nesmíme být vylučovaní, protože Brno má dobré přesilové hry, bohužel hned na začátku zápasu jsme udělali faul, který soupeř potrestal. Poté jsme si v kabině k tomu něco řekli a následně se to mírně zlepšilo. Avšak děláme stále stejné chyby. Musíme si stále opakovat systém, který hrajeme, protože kluci jsou posléze na ledě rozlítaní a dáváme soupeři mnoho prostoru. Po otočce jsme dokázali zápas opět srovnat a třetí třetina už byla taková vabank. V závěru jsme bohužel nevyužili přesilovou hru a prodloužení už je taková loterie.“

Martin Pešout (HC Kometa Brno): „My jsme měli v nohách strašně těžký zápas s Hradcem, jak psychicky, tak fyzicky, navíc domácí hráli utkání ještě ve čtvrtek. V první třetině jsme chtěli zamezit tlaku, který jsme tu čekali. Zvolili jsme taktiku, že tu budeme aktivní, budeme hrát dopředu, ale přestože jsme hráli výborně, tak jsme úvodní třetinu 1:2 prohráli. Měli jsme spoustu šancí i střel, avšak domácí byli produktivnější. Ve druhé třetině jsme se už trochu uklidnili a podařilo se nám utkání otočit. Ve třetím dějství už to byl spíše taktický boj, nikdo nechtěl prohrát a na hráčích to bylo vidět. V závěru jsme se štěstím ubránili přesilovou hru domácích a v prodloužení jsme byli šťastnější. Jsme moc rádi, že si domů vezeme dva body.“