Ohlasy 20. kolo

Těžké utkání, Kometa ukázala svou zkušenost, mrzí Petra Zámorského

Plzeň šla zásluhou Suchého v Brně do vedení, avšak domácí nakonec skóre otočili na svou stranu. Po třech zápasech, kdy Škodovka bodovala, tak nyní odcházela z ledu s prázdnou. Modrobílí mohou tento neúspěch napravit hned v neděli, kdy na domácím ledě hostí Rytíře z Kladna.

Po dvanácti dnech vyjeli plzeňští indiáni opět k extraligovému zápasu, v Brně ale i přes dobrý začátek prohráli 1:3. „Čekali jsme, že v první třetina na nás Kometa nastoupí, přesto pro nás dopadla dobře. Ve druhé části se hra srovnala a v závěru se čekalo na chybu. Brno ukázalo zkušenost, kterou mají a dali nám dvě branky. Bylo to těžké utkání, já osobně jsem byl na začátku takový nejistý. Osobně nemám moc rád pauzy, já bych hrál pořád,“ praví Petr Zámorský.

Po úvodní části vedla Škoda a zkraje druhé třetiny skóre dokonce navýšila, avšak gól nakonec po trenérské výzvě neplatil, přestože předtím po konzultaci s videorozhodčím ano. „Já jsem se soustředil hlavně na puk, který šel od rohu a následně jsem to dával hned na bránu. Co se dělo před ní, jsem viděl jen ze záznamu, který byl promítán nad ledem na kostce. Jiří Horáček na mě i křičel, že to gól nakonec nebude, ať s tím raději nepočítám. Rozhodčí to nejprve uznali, pak to neuznali, tak to asi viděli lépe,“ hodnotí situaci ze druhé třetiny obránce Škody.

Domácí rozhodli o své výhře v poslední periodě, když hned zkraje využili početní výhodu. „Brno hraje dobře přesilové hry, nachystají si celou akci, jak potřebují. Vše byla ale naše chyba, protože my jsme jim ty početní výhody nabídli,“ mrzí Zámorského.

Plzeňský obránce byl blízko i poslední brance, která definitivně rozhodla o výsledku. „Necháme si ujet dva hráče přes celý bazén, což byla naše další chyba. Já jsem poté lehl do přihrávky, avšak jemu se to záhy odrazilo před prázdnou bránu. Težké pak s tím něco dělat,“ říká závěrem Petr Zámorský.


FOTO: Vít Golda.