Preview 22. kolo

Indiáni na válečné stezce, představí se na ledě Mountfieldu!

Západočeši se poprvé od neděle představí v extraligovém zápase. Soupeřem bude Mountfield, který v týdnu už do duelu naskočil, bojoval v rámci Ligy mistrů s Färjestadem.


MOUNTFIELD HK
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČPP Aréna, Hradec Králové
25. listopadu 2022
22. kolo Tipsport extraligy

Plzni se v minulém extraligovém ročníku na ledě Mountfieldu nedařilo, podlehla v obou případech. Konkrétně pak 4:7 a 1:6. Celkově pak proti Východočechům čekají modrobílí na body již čtyři duely. Navázali tak na sérii pětadvaceti zápasů, ve kterých naopak Škoda dominovala a s prázdnou odcházela jen čtyřikrát.


Z tábora soupeře
Východočeši vloni základní část zvládli na výbornou, se čtyřbodovým náskokem na Třinec ji opanovali. Ovšem v play off přišlo velké vystřízlivění. Po vítězství 2:1 v úvodním duelu totiž následovaly čtyři výhry Mladé Boleslavi.

Aktuální umístění je horší, Hradec Králově je v průběžné tabulce šestý, s tříbodovým náskokem na deváté indiány. Ovšem rovněž s jedním utkáním k dobru. Týmu se daří především doma, kde z celkových devíti kol odvezly všechny body pouze Karlovy Vary a Olomouc.

Mužstvu se navíc daří i v Lize mistrů. Naposledy v tomto týdnu zvládlo odvetu se švédským Färjestadem a postoupilo do čtvrtfinále. Před tím ustálo základní skupinu s Göteborgem, Grenoblem a Berlínem.

Bodově se v týmu nejvíce daří plzeňskému odchovanci Jakubu Lvovi, který ve dvaceti zápasech posbíral devatenáct bodů (6+13). V zádech má Christopha Lalancetteho (7+8) a nejlepšího střelce Aleše Jergla (8+4). Mezi třemi tyčemi odchytali podobný počet minut Henri Kiviaho a Jan Růžička. Prvně jmenovaný vytáhl úspěšnost zákroků nad dvaadevadesát procent, jeho parťák je ale pod hodnotou 89.

Využití početních výhod má v celé soutěži menší pouze Olomouc, hra v oslabení je naopak po Mladé Boleslavi nejlepší. Průměrný počet hitů provedených všemi hráči týmu na zápas je dvanáctý, zblokovaných střel zcela nejnižší a suma posbíraných trestných minut je čtvrtá.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
Rytíři Kladno 2pp
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Zámorský (A. Dvořák, Mertl) – 18. Kubík (Plekanec, Ticháček), 64. Klepiš.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Kremláček – Schleiss (C), Kodýtek (A), Holešinský – Sedlák, Mertl (A), Rekonen – Suchý, Malát, Hrabík – Lang, Bitten, Adamec – A. Dvořák.


Mountfield HK 4
Färjestad Karlstad 2pp
(2:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Kevin Klíma (Piegl), 8. Cingel (Lev, Okuliar), 29. Pilař (Kevin Klíma, Jank), 68. Cingel (Jegl, Blain) – 37. Lawner (Lindqvist), 54. Lindqvist (Nilsson).
Mountfield HK: Kiviaho (Růžička) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Čáp, Piegl – Doležal, Lev (A), Okuliar – Jergl, Lalancette, Kevin Klíma (C) – Kelly Klíma, Cingel, Pilař – Morong, Štohanzl, Moravec.