Ohlasy 22. kolo

Čekání bylo dlouhé, snad to ze mě teď trochu spadne, praví po prvním gólu Michal Houdek

Skvělé utkání odehráli plzeňští indiáni na východu Čech. Ačkoliv byl Hradec v utkání střelecky aktivnější, ostrými pálili převážně hráči v modrobílém dresu. Pod výhrou 4:1 se jednou brankou podepsal i Michal Houdek, jednalo o jeho premiérovou trefu v Tipsposrt extralize.

Do utkání vstoupil lépe Hradec, který si ze začátku vypracoval tlak, avšak Miroslav Svoboda vše dokázal pochytat. „Hradec odehrál parádní zápas v Lize mistrů, dobře na nás nastoupili. My jsme opět neměli start utkání nejlepší. Ještě, že jsme se dokázali vrátit do zápasu, strašně nám pomohl první gól a od toho jsme se odpíchli,“ praví Michal Houdek.

Co padlo v hostující kabině, aby začátek prostředního dějství již byl lepší? „Bylo důležité si pořád držet svojí hru, hrát aktivně, od ničeho neustupovat a hlavně neudělat zbytečné fauly.“ A tak se opravdu nakonec i stalo, navíc skvěle pracovali i plzeňští obránci, kteří včas vyklízeli prostor před brankou. „Míra Svoboda nás celý zápas držel, tak jsme mu také museli pomoci tím, že jsme pokrývali dorážky. Dneska se to dařilo a i díky tomu je nakonec výsledek takový,“ dodává bek indiánů.

Plzeň nakonec Mountfield zaskočila a na jeho ledě zvítězila 4:1, čímž si do tabulky připsala důležité tři body. Svůj první gól v nejvyšší soutěži vstřelil právě Michal Houdek. „Už je to moje třetí sezóna v Plzni. Zaplaťpánbůh za něj, jsem strašně šťastný. Čekání bylo dlouhé, snad to ze mě teď trochu spadne. Dostal jsem perfektní přihrávku, největší podíl na té brance tak má Filip Suchý, který mi puk krásně přihrál. Já jsem se posléze snažil umístit kotouč tam, kam mi vždycky radí táta,“ říká o své brance Michal Houdek.