Ohlasy 23. kolo

Víkend za šest bodů? Těší nás, že jsme oba zápasy urvali, říká Jan Schleiss

Na jedničku zvládli těžký víkend plzeňští indiáni. Na páteční výhru z Hradce Králové navázala Škoda v domácím prostředí, kde přemohla trojnásobného mistra z Třince. Stejně jako na ledě Mountfieldu dával důležitou první branku Jan Schleiss.

Leckoho napadly před víkendem chmurné myšlenky, přece jen Plzeň zajížděla na horkou půdu Hradce Králové a dnes hostila trojnásobného mistra, přesto Škoda vše zvládla na jedničku a získala šest bodů. „Je to skvělý. Musíme za to být hodně rádi. Víme, že první třetina v Hradci nebyla dobrá, dnes nás Třinec první polovinu zápasu také tlačil, avšak zvládli jsme to. Těší nás, že jsme oba zápasy urvali a máme šest bodů,“ praví Jan Schleiss.

Oceláři šli na západě Čech jako první do vedení, avšak na konci druhé periody srovnal ze své hole právě kapitán plzeňského celku. „Ona to zase velká pumelice nebyla, ale Petr Kodýtek skvěle sebou vzal obránce Třince, skrz jejich beka toho Mazi moc neviděl a puk skončil až ve vikýři. Zaplaťpánbůh, že jsme gólem do šatny dokázali srovnat, pro nás to bylo hodně důležité. Do třetí části jsme vstupovali s tím, že je skóre na nule a body leží na ledě. Bylo to o jednom gólu, naštěstí se štěstí přiklonilo k nám,“ říká o důležitost své branky Schleiss.

A jak byl řečeno, zmíněný jeden gól vstřelili právě indiáni. Adrián Holešinský předložil kotouč Filipu Suchému, který zamířil do černého. V samotném závěru mohl vítězství pečetit opět Schleiss, avšak krátce za červenou čárou minul prázdnou bránu. „Letos jsem snad už popáté netrefil prázdnou klec. Samozřejmě z toho následně bylo zbytečné haló, protože zbývalo ještě čtyřicet vteřin. Mělo by se to trefovat, naštěstí to pro nás skončilo s dobrým koncem, takže to můžu hodit za hlavu,“ dodává plzeňský forvard.

Kolotoč zápasů nezastavuje a již v úterý zajíždí Škoda na půdu Litvínova, který se také pomalu zvedá ze spodních pater tabulky. „Tabulka je vyrovnaná a každý zápas je urputný. Od pátého místa až dolů je to o jednom zápase, navíc každý může vyhrát s každým. Minulý týden jsme to dobře viděli. Přijelo poslední Kladno a v první třetině nás zválcovalo. Určitě se nepojedeme do Litvínova vyprdět, letos je to těžké na každém stadionu,“ říká závěrem Jan Schleiss.