PLZ - TRI 2:1

PLZ - TRI 2:1 - Obrovský boj, cenné tři body a skalp trojnásobného mistra!

Indiáni se po cenném vítězství na ledě Mountfieldu představili před svými fanoušky. V minulém kole se popasovali s loňským vítězem základní části, dnes se potkali zase s mistrem.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

2:1
0:1, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 40. Schleiss (Hrabík, Mi. Svoboda), 47. Suchý (Holešinský) – 10. Daňo (J. Jeřábek, Marcinko). Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Gerát, Malý.

vyloučení
5:5
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
15:28
Zblokované střely
12:9
Hity
6:6
Vhazování
32:23
Diváci
3629

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Houdek, Kvasnička, Vitaloš – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Bitten, Adamec.

HC Oceláři Třinec

Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský, Mar. Adámek, Zahradníček – Voženílek (C), Marcinko (A), M. Růžička – Daňo, Hudáček, Kurovský – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Haas, Hrňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 28 1 27 96,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Marek Baránek 0 0 0 2 2
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 1 1 1 0
Michal Houdek 0 0 0 0 4
Kryštof Hrabík 0 1 1 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 1 2
Tomáš Mertl 0 0 0 0 2
Jan Piskáček 0 0 0 0 0
Aleksi Rekonen 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 1 0 1 1 0
Filip Suchý 1 0 1 1 0
Petr Zámorský 0 0 0 2 0

komentář

Hned v úvodu musela Škoda do čtyř a okamžitě hrozil Růžička, který si z pravého kruhu povodil touš na střed a Svoboda musel vytasit skvělý zákrok. Po chvilce se z osy hřiště dostal k dorážce Hudáček, avšak minul zařízení. Druhou početní výhodou již Třinec nepohrdl. Hned po pěti vteřinách po buly napřáhl pár kroků za modrou Marko Daňo a nekompromisně zavěsil. Srovnání měl na čepeli Malát, jenž se dostal za obranu Třince, ovšem přestřelil. Po chvilce se ihned po buly z levého kruhu opřel do puku Rekonen, Mazanec zakročil vyrážečkou. Na vyrovnání nedosáhl ani Bitten, který se protáhl před třineckého gólmana, avšak klička do forhendu skončila v jeho lapačce. Brankáře Ocelářů pak již překonal ranou od modré Kvasnička, jenže puk se vykutálel těsně mimo levé tyče.


Prostřední periodu odšpuntoval dorážkou z vrcholu brankoviště Chmielewski, Svoboda se ovšem blýskl zákrokem betonem. Zasahovat naopak nemusel proti tutovce Kodýtka Mazanec, když plzeňský štírek protečoval z mezikruží těsně mimo střílenou příhru Rekonena z pravé strany. Změnu stavu nepřivál ani Roman, který táhl přečíslení dvou na jednoho, které vzal na sebe z pravého kruhu. Ze stejného místa po chvilce pálil v početní výhodě z první i Hrňa, muž s maskou Západočechů předvedl povedený semafor. Střelecký zápis tak rozšířil až půl minuty před druhou sirénou Jan Schleiss, jenž vlétl do pásma po levé straně, navedl si černý nesmysl na střed a vymetl bližší horní růžek.

Poslední dvacetiminutovku načal v přečíslení tři na dva z levého kruhu Voženílek, Svoboda, který si připsal dnes již i asistenci, zakročil. Na druhé straně si vyměnili touš Schleiss s Kodýtkem, který následně z pravého kruhu našel jen lapačku Mazance. Síť se tak vlnila až po milimetrové příhře Holešinského z pravé strany k levé tyči, odkud doručil balíček na místo určení Filip Suchý. Za vyrovnáním se hnal Buček, jenž najížděl na plzeňskou svatyni z levé strany, avšak její strážce zakročil. Podobně zahrozil na druhé straně i Baránek, ovšem přestřelil. Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby ještě zkusili Oceláři odvolat gólmana, největší šanci ale zapsala Škoda, když ze středního pásma minul opuštěnou klec Schleiss. Úřadující mistr tak poprvé v sezóně nebodoval na ledě soupeře! Plzeň navíc po výhře v Hradci Králové bere další tři cenné body a již je sedmá!

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Utkání bylo velmi vyrovnané. Třinec je velmi silné mužstvo, dostal se po našich oslabeních do vedení. Druhá třetina už z naší strany byla lepší, a i když jsme neproměnili přesilovky, podařilo se nám vyrovnat. Věděli jsme, že třetí třetina bude o jedné brance a štěstí se přiklonilo na naší stranu. Musím své kluky pochválit za výborný přístup k zápasu a bojovnost. Celých šedesát minut jsme věřili, že tenhle zápas zvládneme.“

Zdeněk Moták (HC Oceláři Třinec): „Musím domácím pogratulovat. Hráli velice dobrý, bruslivý domácí zápas. Bohužel máme problémy s proměňováním šancí, v posledních zápasech nám hraje jen přesilová hra a góly dávají stejní hráči. Potřebovali bychom, aby se do produktivity zapojili také ostatní. Samotný zápas byl ale vyrovnaný. My byli asi střelecky aktivnější, ale na statistiky se nehraje. Rozhodující je konečný výsledek a ten je pro nás dnes špatný.“