PLZ - TRI 4:5pp

PLZ - TRI 4:5pp - Velká přetahovaná s úřadujícím mistrem a památeční dresy přinesly Plzni bod

Indiáni si dnes připomněli v dalším extraligovým kole slavnostními prvky desáté výročí od historického titulu v roce 2013 v duelu s úřadujícím trojnásobným mistrem z Třince.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

4:5p
0:0, 2:3, 2:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 21. Rekonen (Schleiss, Mertl), 33. Holešinský (Houdek), 48. Hrabík, 54. Schleiss (Zámorský, Rekonen) – 28. Hudáček (J. Jeřábek, Nestrašil), 31. Hudáček (M. Růžička, Nestrašil), 36. M. Růžička (Daňo), 56. Kaňák (Nestrašil, J. Jeřábek), 64. Růžička (Nestrašil).
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5.

Rozhodčí: Hejduk, Ondráček I – Ondráček II, Thuma.

vyloučení
7:5
Využití
0:2
V Oslabení
0:0
střely na branku
30:37
Zblokované střely
20:16
Hity
7:2
Vhazování
34:33
Diváci
4529

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Mi. Svoboda) – Skok, Zámorský, Kvasnička, Jiříček, Houdek, Jaroměřský, Kremláček – Schleiss (C), Mertl (A), Rekonen – Hrabík, Suchý, Pour – M. Beránek, Holešinský, Blomstrand – Bitten, Honejsek, Adamec.

HC Oceláři Třinec

Mazanec (Kacetl) – Smith, Marinčin, Kaňák, J. Jeřábek, M. Doudera, Mar. Adámek, Roth – Daňo, Vrána (C), M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Voženílek – Chmielewski, Marcinko, Dravecký – Buček, M. Roman, Hrňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 64 36 5 31 86,11 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Martin Beránek 0 0 0 -2 2
Samuel Bitten 0 0 0 0 0
Ludwig Blomstrand 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 1 0 1 -1 0
Antonín Honejsek 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 1 1 1 0
Kryštof Hrabík 1 0 1 0 0
Jan Jaroměřský 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 0 0 0 1 2
Vladimír Kremláček 0 0 0 1 2
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 1 0
Jakub Pour 0 1 1 0 0
Aleksi Rekonen 1 1 2 3 0
Jan Schleiss 1 1 2 2 0
Jan Skok 0 0 0 -1 2
Filip Suchý 0 1 1 0 2
Petr Zámorský 0 1 1 0 4

komentář

Jako první v utkání zahrozil Schleiss, Mazanec jeho zakončení z pravého kruhu kryl. Parádní zákrok na druhé straně předvedl Pavlát, když v přečíslení dvou na jednoho obdržel příhru na brankoviště Roman. Do pásma posléze vletěl Holešinský a vypálil z vrcholu kruhu, avšak minul. Když pak Voženílkův pokus protečoval nad Nestrašil, odcházelo se do kabin za neměnného stavu.

To rychle v prostřední periodě změnil po pouhých pěti vteřinách hry Aleksi Rekonen. Finský štírek ihned po buly nabral směr brána a uspěl ranou z pravé strany přes obránce. Navýšit náskok mohl po chvilce z vrcholu brankoviště Holešinský, muž s maskou Ocelářů vyrazil betonem. Navíc spoluhráč Libor Hudáček u levé tyče vzápětí naopak vyrovnal, když si našel Jeřábkův vyražený pokus od modré. Škoda následně musela na poměrně dlouho do tří a stejný hráč dokonce dokonal v duelu obrat. Opřel se na levém kruhu z první do přihrávky zprava a div neprotrhl síť. To méně výraznou střelu vyslal z pravého kruhu přes obránce Adrián Holešinský, přesto i ta skončila v síti. Druhou třetinu přesto ovládli hosté, když po chybě na útočné modré vyslali modrobílí soupeře do přečíslení, které sám před Pavlátem využil Martin Růžička.

Avšak drama pokračovalo. Hned zkraje poslední dvacetiminutovky napřáhl Kryštof Hrabík a začínalo se opět od nuly. Další obrat ve skóre tentokrát přivál Jan Schleiss, jenž hezky protečoval pobídku Zámorského od modré. Velká přestřelka ale nakonec v základní hrací době rozhodnuta nebyla. Proti svým se totiž hned v prvním zápase od modré prosadil dělovkou Lukáš Kaňák. V prodloužení se Slezanům dostalo další dvojnásobné početní výhody, kterou ve vítěznou trefu proměnil Martin Růžička.

Foto: Roman Turovský

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „V první třetině byl soupeř lepší, měl nějaké šance, avšak ani my jsme nehráli špatně. Ve druhé třetině jsme se dostali do vedení, poté jsme měli místy velký tlak, jenomže se nám nepodařilo dát gól na 2:0. Následně jsme tahali za kratší konec, prohrávali jsme. Ve třetí části se nám povedlo skóre otočit, ale vlastními chybami jsme nabídli soupeři srovnat. Třinec má zkušené hráče a přesilové hry dokázal využít. I my jsme měli možnost z nich skórovat. Myslím si, že hráči podali dobrý výkon, navíc před výbornou kulisou, fanouškům děkujeme.“

Vladimír Orságh (HC Oceláři Třinec): „Měli jsme dobrý začátek, měli jsme dobré příležitosti, poté se až do konce zápasu hrál vyrovnaný hokej. Každý chvilku tahal pilku. Nás těší, že obdržený gól na 3:4 nás nepoložil, dokázali jsme ještě srovnat a v prodloužení jsme využili přesilovou hru. Pro nás to jsou důležité dva body, za které jsme moc rádi. Musím ale uznat, že Plzeň hrála velice slušně.“