Ohlasy 49. kolo

Musíme hrabat a být trošku chytřejší! Věřím, že v Litvínově to zlomíme, praví Kryštof Hrabík

Bylo to speciální večer. Plzeň slavila deset let od svého titulu zápasem proti úřadujícím mistrům. Utkání bylo jako na houpačce, zápas nakonec dospěl až do prodloužení, kde byli hosté šťastnější. Jednou se prosadil i plzeňský útočník Kryštof Hrabík.

Výroční zápas toho nabídl opravdu hodně, jak získaný bod nakonec bere forvard Škodovky. „Určitě jsme dneska ve hře měli věci, na kterých můžeme stavět do dalších zápasů, což je pozitivní. Cítím, že tomu jdeme naproti, avšak možná trocha toho štěstíčka nám také chybí. To ale nepřijde samo. Za bod jsme nicméně rádi, avšak podle mě jsme měli zápas dotáhnout do vítězného konce. Potřebujeme ho jako sůl. Dneska už jsme tam skoro byli, nyní se musíme do dalšího utkání opět zlepšit, budeme doufat, že už se to zlomí,“ praví po zápase s Třincem Kryštof Hrabík.

Vnímal člověk o to více, že se jedná o speciální zápas? „Určitě jsme ten zápas chtěli urvat. Člověk to vnímá, když má na sobě speciální dresy, na druhou stranu, my jsme v nějaké situaci, ze které se potřebujeme dostat a každý zápas je pro nás důležitý. Chceme vyhrát každé utkání, bohužel se to dneska nepovedlo. Byli jsme blízko, pořád v naší hře něco chybí,“ mrzí plzeňského útočníka.

Indiáni ve třetí části dokázali utkání překlopit na svou stranu, jenomže Lukáš Kaňák rozhodl o tom, že se bude prodlužovat. To rozhodla netradiční situace, dva fauly na straně domácích a přesilová hra pět na tři pro Oceláře. „Samozřejmě, že každá prohra je hořká. Měli jsme to dneska slušně rozjeté a nakonec v prodloužení jim darujeme přesilovou hru pět na tři. Sami jsme se do té situace dostali, bohužel jsme si s ní neporadili. Musíme se snažit takových věcí vyvarovat a jít dál s pokorou a čistou hlavou,“ má jasno hráč s číslem jedenáct na zádech.

Západočeši po pěti porážkách ve kterých nebodovali, dnes urvali alespoň bod. Je to znamení k lepším zítřkům? „Snažíme se mezi sebou pořád hodně komunikovat. Musíme znovu hrabat, hrát celých šedesát minut a být trošku chytřejší. Opět jsme měli spoustu faulů, navíc Třinec má dobrou přesilovku a přesto jsme jim tu šanci dali, aby je hráli,“ dodává.

Další zápas už se kvapem blíží, již v neděli hraje Škoda na horké půdě Litvínova, který stále nemá jistotu vyřazovacích bojů. „My vůbec nekoukáme na to, s kým hrajeme. Samozřejmě, že si soupeře rozebereme a připravíme se na něj. My potřebujeme každý bod, musíme jít do zápasu s tím, že podáme co nejlepší výkon a hlavně budeme plnit to, co máme. V Litvínově to chceme zvládnout a znovu si ochutnat vítězství. Play off se blíží, chceme se na něj pozitivně naladit,“ říká závěrem Kryštof Hrabík.


FOTO: Roman Turovský.